1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Aliağa Liman Zirvesi 23-24 Ekim tarihlerinde yapılacak
Aliağa Liman Zirvesi 23-24 Ekim tarihlerinde yapılacak

Aliağa Liman Zirvesi 23-24 Ekim tarihlerinde yapılacak

Aliağa Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi 23-24 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

A+A-

Her yıl bölgesel ve sektörel ihtiyaçlar ile yasal düzenlemeler nedeniyle gündeme gelen konuların kamu ve özel sektör konuşmacıları ile gelişmeler, sorunlar ve çözümlerin ortaya konması hedeflenen zirvenin bu yıl için seçilen gündem konuları ise “Aliağa Bölgesi’nin İhtiyaçları ve Lojistik Sektörüne Katkıları, Liman Yönetiminde Kombine Taşımacılık, Lojistik Merkezler Ve Tehlikeli Madde Lojistiği”. Zirve Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesis'lerinde gerçekleştirilecek.

İzmir'in Aliağa ilçesinde, 23 ve 24 Ekim 2014 tarihlerinde 2. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi düzenlenecek. İlki geçen yıl yapılan zirvede ekonomik kalkınmada deniz ticaretinin öneminin, Türkiye ve çevresinde liman ve terminal yönetimiyle lojistik köylerin önemi konuşuluyor.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, ilçenin daha planlı gelişmesi ve uluslararası bilinirliğinin artması için daha önce 1. ve 2. Uluslararası Aliağa Demir Çelik zirveleriyle 1. Uluslararası Aliağa Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi’ni düzenlediklerini söyledi. Liman ve lojistik sektöründe ortaya çıkan gelişmeleri, problemleri ve çözümleri ortaya koymak için bu zirveyi planladıklarını belirten Saka, bu yıl ise bölgeyi analiz ederek liman, lojistik ve sanayiyi bütünleştirmeyi hedeflediklerini aktardı. ALTO Başkanı, “Yatırım hareketliliğinin oldukça yoğun olduğu ve hızla gelişen ilçemizde gerçekleştireceğimiz uluslararası katılımlı bu zirveyle Aliağa’nın uluslararası bilinirliğini arttırmayı, liman yönetimi ve lojistik konularda dünyada yaşanan gelişmelerin bölgemize etkilerini ve ülke ekonomisine Aliağa’nın katkısının artmasını amaçlıyoruz. Tüm dinamikler ve gelişmeler, Aliağa’nın yakın gelecekte Türkiye’nin sanayi, ticaret ve lojistik alanlarında stratejik bir konuma geleceğini açıkça ortaya koyuyor.” dedi.

Sektörün uluslararası alanda önde gelen isimleri, firmaları, akademisyenleri ve yeni katılan gençleri buluşturacak zirvenin gündemini Aliağa bölgesinin ihtiyaçları ve lojistik sektörüne katkıları hakkında yetkililerin görüş ve önerileri, liman yönetiminde kombine taşımacılık ve lojistik merkezler, tehlikeli madde lojistiği gibi konuların yanısıra katılımcıların önerileri oluşturacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 
Bu haber toplam 1373 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.