1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. ALİAĞA LİMANI

  4. Aliağa'da yüzde 12,9'luk düşüş
Aliağa'da yüzde 12,9'luk düşüş

Aliağa'da yüzde 12,9'luk düşüş

Aliağa limanlarından 2015 yılının ilk 7 ayında gerçekleşen ihracat, yüzde 12,9'luk düşüşle 5 milyar 256 milyon dolar olarak gerçekleşti.

A+A-

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa limanlarından bu yılın ilk 7 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9 oranında düşüşle toplam 5 milyar 256 milyon dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi.

Türkiye ve çevre ülkelerdeki yaşanan önemli gelişmelere dikkat çeken Saka, Türkiye'nin ihracattaki önemli ortaklarında yaşanan karışıklıkların yanı sıra paritenin de ihracata olumsuz etkisinin devam ettiğini, ayrıca siyasi belirsizliğin ekonomi dünyasında tedirginliğe neden olduğunu belirtti.

2016'DA KAYBEDİLMEMELİ

Son iki yıldır ülke gündemini yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015'in ilk 6 ayını ise genel seçimlerin meşgul ettiğini ifade eden Saka, "Ekonomi dünyası şuanda da iki aydır hükümetin kurulması için beklemede. Dolayısıyla kayıp olarak görünen 2015 yılının ardından 2016'ya umutla bakabilmek için ivedi bir şekilde harekete geçilmesi, hükümetin

kurularak güven ve huzur ortamının acilen yeniden sağlanması ülkemiz için zorunluluktur" dedi.

SAKA: ENERJİMİZİ ÜRETİM VE İHRACATA AKTARMALIYIZ

Siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın devam etmesi durumunda üretim ve ihracatta yaşanan kayıpların artarak devam edebileceğini dile getiren Saka, "İhracatımızda gerileme tüm ülke çapında devam ediyor. İhracat rakamlarına Aliağa özelinde baktığımızda ise yılın ilk 7 ayındaki ihracat, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9 düşüşle 5,2 milyar dolara geriledi. Gerilemenin bir kısmı pariteden kaynaklansa da siyasi belirsizlikler ve ihracattaki önemli ortaklarımızda yaşanan karışıklıkların da ihracatımıza olumsuz etkileri oldu. Bu sebeple iki yıldır seçimlere harcadığımız enerjimizi; hızla hükümetin kurularak belirsizlik ortamının giderilmesine ve üretimle ihracata yönelik stratejilere aktarmalıyız" diye konuştu.

SAKA: YENİ PAZAR ARAYIŞINA DESTEK VERİLMELİ

Saka, ihracattaki bu önemli düşüşün önüne geçmek adına iş dünyasının, ihracatın artırılmasına ve yeni pazarların oluşturulmasına yönelik çalışmalarının devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

SAKA: TOPLUMUN TÜM KESİMLERİ SAĞDUYULU DAVRANMALI

Huzur, birlik ve beraberlik ortamının ülke gelişimindeki önemine vurgu yapan Saka, "Ülkemizde yaşanan terör olayları hepimizi üzdüğü gibi ekonomi dünyasını da üzmekte ve tedirgin etmektedir. Bu vesileyle bir kez daha terörü lanetliyor; toplumun tüm kesimlerini bu kirli oyununun bozulması adına her zamanki gibi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya davet ediyorum" dedi.,

Virahaber.com

Bu haber toplam 1097 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.