1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Almanya, Orta Asya'nın su savaşına el attı
Almanya, Orta Asya'nın su savaşına el attı

Almanya, Orta Asya'nın su savaşına el attı

Almanya'nın özbekistan Büyükelçisi, Orta Asya'nın en büyük sorununun su rezervleri olduğunu bununla ilgili sorunların sürekli büyüdüğünü söyledi.

A+A-

Almanya’nın Özbekistan Büyükelçisi Naythart Höfer-Wissing, Orta Asya'da su rezervlerinin sürekli azaldığını belirterek bu konuda ülkeler arasındaki sorunların da artacağını söyledi.

CA-News haber ajansına konuşan Büyükelçi Höfer-Wissing bölgede su sıkıntısı ve bununla ilgili ülkeler arası sorunların daha da artabileceğini ifade etti. Büyükelçiye göre bu problemlerin hangi yönde gelişeceğini kestirmek için Orta Asya'daki su rezervleri durumu hakkında çok güvenilir verilere sahip olmak gerekiyor.

Alman Büyükelçi değerlendirmesinde "Bölgedeki su rezervleri ile ilgili durum pek iyileşmeyeceği, aksine daha da kötüleşeceğini şimdiden söylemek mümkündür” dedi.

Almanya birkaç yıl önce konu ile ilgili teşebbüste bulunarak, Orta Asya’da su sorunlarının çözümü için “Berlin sürecini” başlatmıştı. Büyükelçi bununla ilgili olarak “Bize göre, bu sorunu hafifletme bölge ülkelerinin konu için sorumlu yetkililerini müzakere masasında buluşturmak ve onları kendi sınırları ötesinde işbirliğine teşvik etmekle mümkündür” ifadelerini kullandı.

Alman Büyükelçi son olarak şunları söyledi:

“Orta Asya ülkelerinin Paris’te Kasım ayının sonunda yapılacak iklim değişikliği uluslararası konferansı çalışmalarında katkısı çök önemlidir. Çünkü uzmanlara göre bu toplantı küresel ısınmayı kabul edilebilir sınırlar içinde tutmak için insanlığın son şansıdır."

virahaber.com

Bu haber toplam 959 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.