Altın Çıpa için geri sayım başladı

Altın Çıpa için geri sayım başladı

Bu yıl 10.su düzenlenecek olan Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni'ne sayılı günler kaldı. Denizciliğin Oscar'ları sayılan Altın Çıpa'da 8 kategoride 15 ödül verilecek.

A+A-

Türk denizcilik sektörünün 'Oscar'ları kabul edilen ve geleneksel hale gelen Altın Çıpa ödül töreni için geri sayım başladı. 10.su düzenlenecek olan Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni, bu yıl da dünya denizciliğinin en önemli kişi ve kurumlarını bir araya getiriyor. Juri kararını verdi. 8 kategoride 15 ödülün verileceği tören 5 Eylül'de İstanbul'da yapılacak. 60 IMO üyesi ülke ve 15 uluslararası örgüt temsilcisinin katılacağı törende bu yıl ilk kez sektöre yönelik panel de düzenlenecek. 

DÜNYA Gazetesi ve Deniz Haber Ajansı ortaklığında düzenlenen, 10. Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni'e bu yıl da çok önemli isimler katılım gösterecek. Geçen ay yapılan IMO Konsey Toplantısında Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreter Adayı olan Kenyalı Juvenal Shiundu, Uluslararası Seyir Yardımcıları ve Fener Otoriteleri Birliği (IALA) Genel Sekreteri Francis Zachariae, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) İdari Bölüm Direktörü Jo Espinoza- Ferrey, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Asamble Başkan Yardımcısı ve Panama'nın eski Londra Büyükelçisi Ana İrene Delgado da bu isimler arasında. Türk denizciliğinin dünyaya tanıtılmasına büyük katkı sağladığı vurgulanan Altın Çıpa Ödüllleri için Juri heyeti geçtiğimiz hafta DÜNYA Gazetesi'nde toplanarak bu yılki Altın Çıpa sahiplerini belirledi. Başkanlığını Türk Armatörler Birliği Başkanı Erol Yücel'in yaptığı juride denizciliğin farklı alanlardındaki STK'ların, odaların ve kurumların başkanları yer aldı. Jüri tarafından sahiplerine verilmek üzere 8 kategoride 15 ödül belirlendi. Armatörlük katagorisinde 3, Gemi İnşa Sanayi kategorisinde 2, Gemi Acenteliği kategorisinde 2 Gemi Yakıt İkmal katagorisinde 1 ödül verilecek. Ayrıca, sektöre önemli katkılar sağlamış kişi, kurum ve kuruluşlara da juri tarafından özel ödüller takdim edilecek. 

Göçmen sorunu masaya yatırılacak 
10. Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni etkinlikleri çerçevesinde gündüz programında "Akdeniz'de Göçmen Sorunu" başlıklı bir panel düzenlenecek. Panele, Uluslararası Seyir Yardımcıları ve Fener Otoriteleri Birliği (IALA) Genel Sekreteri Francis Zachariae katılarak bir konuşma yapacak. İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan'ın oturum başkanlığını üsleneceği panelde, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Seyir, Haberleşme ve Arama - Kurtarma (NCRS) Komite Başkanı Carlos Salgado ile birlikte; Türkiye, İtalya, Malta, İspanya ve Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığı üst düzey yetkilileri katılarak konuyla ilgili sunumlar yapacak. IMO, IMSO, IALA, IOPC Fund, INTERTANKO, INTERCARGO, ISF, ICS, Paris MoU, Tokyo MoU, Akdeniz MoU yetkililerin aktif olarak katılacağı panelde, uluslararası örgütlerin temsilcileri, bilimsel ve teknik katkı sağlayacak. 

Anadolu Ajansı, Cihan Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı'nın canlı yayın yapacağı panelde, uluslararası haber ajansları "Akdeniz'de Göçmen Sorunu" başlıklı paneli 5 dilde abonelerine geçecek.

Şadan Kalkavan anısına ödül verilecek
Türk denizcilik sektörünün duayen ismi ve Türk Armatörler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı merhum Şadan Kalkavan, 10. Uluslararası Altın Çıpa Denizcilik Başarı Ödülleri Töreni'nde yeniden anılacak. Ödül töreni kapsamında, "Türk denizcilik sektörüne katkı sağlayan kişi, kurum ve kuruluşlara verilen ödüllerden birine merhum Şadan Kalkavan Denizcilik Ödülü" ismi verilecek.

Ödül sahiplerini sektörün önde gelen isimlerinden oluşan 18 kişilik juri belirledi

1- Feramuz Aşkın - TMMOB Gemimo Başkanı 
2- Başaran Bayrak - Gemi Ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı 
3- Salih Zeki Çakır - Koster Armatörleri Ve İşletmecileri Derneği Başkanı 
4- Sinem Dedetaş - TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Başkanı
5- Erkan Dereli - Denizcilik Federasyonu Başkanı 
6- Recep Düzgit - Vapur Donatanları Ve Acenteleri Derneği Başkanı 
7- Prof. Dr. Oral Erdoğan - Piri Reis Üniversitesi Rektörü 
8- Ziya Gökalp - Gemi Sanayicileri Derneği Başkanı 
9- Bekir İnanç Kendiroğlu - İMEAK DTO Antalya Şube Başkanı 
10- Murat Kıran - Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Başkanı 
11- Abbas Kolçalar - Sualtı Liman İnşaatı Koop. Başkanı. 
12- Altan Köseoğlu - İMEAK DTO Limanlar Komitesi Başkanı 13 - Yusuf Öztürk - İMEAK DTO İzmir Şube Başkanı 
14- Dr. Özkan Poyraz - Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı 
15- Tahir Sarıoğlu - DEFAV Başkanı - İMEAK DTO Meclis Başkan Vekili 
16- Zeki Tarakçı - Gemi Ve Yakıt İkmalcileri Derneği 
17- Alev Tunç - İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyesi 
18- Erol Yücel - Türk Armatörleri Birliği Başkan Vekili

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1207 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.