1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Altın Portakal Yat Limanı ihale sürecinde
Altın Portakal Yat Limanı ihale sürecinde

Altın Portakal Yat Limanı ihale sürecinde

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 'Altın Portakal Yat Limanı'nı hayata geçirmek üzere ilk adımı attı ve 5 Haziran'da Antalya İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, raporların hazırlanması için ihale yaptı.

A+A-

'Altın Portakal Yat Limanı' için etüt proje ve fizibilite raporlarının hazırlanmasına ilişkin ihale süreci başlatıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 'Altın Portakal Yat Limanı'nı hayata geçirmek üzere ilk adımı attı. Bu kapsamda İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, raporların hazırlanması için ihaleyi 5 Haziran'da gerçekleştirdi. Antalya Büyükşehir, limanın yapımına yönelik etüt proje ve fizibilite raporlarının hazırlanmasına ilişkin ihale sürecini başlattı.

Henüz teklif değerlendirme işlemlerinin devam ettiği ihale kapsamında çalışmalar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın liman için belirlediği Güzeloba Mahallesi'nde, Lara Plajı'nın batı ucu için yapılacak.

Çalışmalar sonunda Büyükşehir Belediyesi, Antalya Kruvaziyer Limanı'nın projelendirilmesine yönelik vaziyet planı, avan ve kesin projeler, fizibilite etüdü, jeolojik- jeoteknik etüt, hidrografik ve oşinografik rapor, çevresel etki değerlendirme raporu, imar planlarına sahip olacak.

ÇALIŞMALAR KISIM KISIM İLERLEYECEK

İhale sürecinin ardından 240 gün içinde tamamlanacak çalışmalar kısım kısım ilerleyecek. Bu kapsamda altyapı ve üstyapı tesislerini içeren vaziyet planı, kıyı ve altyapı tesislerine ait kesin projelerin hazırlanması, iskele ve otobüs park alanının nihai boyutunun ve yönünün belirlenmesi, iskele, rıhtım, dolgu, tahkimat gibi bölümler 45 günde tamamlanacak.

Projenin 3 boyutlu animasyon filmi hazırlanmasını da içeren ihale şartnamesinde kruvaziyer limana ilişkin fizibilite etüdü de 120 günde tamamlanacak. Ayrıca 150 günde Antalya Kruvaziyer Limanı'na ilişkin ÇED raporları da hazır edilecek.

 
virahaber.com
Bu haber toplam 1236 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.