1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Antalya Kaleiçi Yat Limanı'nda dip temizliği yapıldı
Antalya Kaleiçi Yat Limanı'nda dip temizliği yapıldı

Antalya Kaleiçi Yat Limanı'nda dip temizliği yapıldı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sualtı Sporları Topluluğu üyesi öğrenciler, Dünya Su Günü nedeniyle Kaleiçi Yat Limanı'nda temizlik yaptı. Kulüp üyesi dalgıçlar, 1 saatte 1 kamyon dolusu çöp çıkardı.

A+A-

Antalya’daki Kaleiçi Yat Limanı’nda yapılan deniz temizliği ilginç görüntülerin yaşanmasına da neden oldu. Akdeniz Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sualtı Topluluğu, Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Kaleiçi Yat Limanı'nda, deniz temizliği etkinliği  gerçekleştirdi. Ancak dalgıçların denizden çıkardığı eşyalar, deniz dibinin ne kadar kirlendiğini de bir göstergesi oldu.  

Balıktan çok şişe var 

Dünya Su Günü dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi öğrencisi dalgıçların öğretim üyeleri nezaretinde denizden çıkardığı eşyalar arasında dalgıç tüpü, çanak anten, mangal, sandalye, lastik çıktı. Dalgıçları en çok zorlayan şey ise deniz dibinde yığınla bulunan şişeler oldu. Akdeniz Üniversitesi Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, denizden çıkarılanların  suyun ne durumda olduğunu anlattığını belirterek, şunları söyledi:

“Yat limanını temizleyeceğiz”

"Denizde kalan diğer atıkları da temizleyeceğiz. Bizim misafir odamız olan yat limanını pırıl pırıl yapacağız. Aşağıda su sirkülasyonunu önleyen kirlilik, liman suyunun temiz gözükmesine engel olur. Biz balıkçılara, yatçılara, buradaki herkese şu mesajı veriyoruz; lütfen biz temizliyoruz ama siz atmayın. Bazen kazara düşebilir, bize haber verirlerse biz çıkarırız. Su altında kalmasın. Su altında kalan her şey çok kötü oluyor. Görüldüğü üzere enteresandır, dalış tüpü de çıktı. Birisi dalış tüpünü düşürmüş.”

1427023937_00008390834.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 2362 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.