1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Antalya sahillerinin kullanma kılavuzu yayınlandı
Antalya sahillerinin kullanma kılavuzu yayınlandı

Antalya sahillerinin kullanma kılavuzu yayınlandı

Plajın kullanma klavuzu olur mu demeyin! Türkiye'nin turizm cenneti Antalya'da Konyaaltı plajında denize girmek artık eskisi kadar kolay olmayacak. Büyükşehir Belediyesi'nin Konyaaltı plajına diktiği tabelada plajda uyulması gereken kurallar listelendi.

A+A-

Türkiye'nin ve Dünya'nın turizm merkezlerinden birisi olan Antalya'nın göz nuru konyaaltı plajında ilginç bir gelişme yaşandı bugün. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce konyaaltı plajına dikilen kullanım kılavuzu dikkatleri üzerine çekti. Turizm şehri Antalya'nın en yoğun plajlarından birisi olan konyaaltı sahiline Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir kullanım kılavuzu lehvası dikilince olan oldu. İlginç kullanım talimatlarının yer aldığı kılavuz büyük dikkat çekti. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce konyaaltı sahilini kullanım kuralları getirildi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak'ın, Konyaaltı sahilinde iç çamaşırla denize girenlere yönelik tepkisi sonrasında büyükşehir belediyesince plaj kullanımına ilişkin kurallar getirildi. Kurallar arasında çamaşırla denize girmenin yasak olduğu da yer alıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, geçen ay meclis toplantısında, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin halka ücretsiz şezlong ve şemsiye hizmeti verdiği Konyaaltı sahilinde yaşananları, "Konyaaltı sahilinde adam gelmiş kilimi sermiş, piknik tüpüyle yemek yapıyor, öbür tarafta biri mangal yapıyor, bir diğeri affedersiniz külotla denize giriyor. Denize girmenin de kentte yaşamanın da kuralları vardır" diye tepki göstermişti.
 

Büyükşehir belediyesi bugün dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde bazı kriterlerin yer aldığı uyarı levhalarını yerleştirdi. Plajı işleten büyükşehir belediyesine ait ANET şirketinin Plaj Kullanım Talimatı'nda, şezlong ve şemsiye kullanım saatlerinin yanı sıra, plajda piknik yapma, mangal veya yanıcı alet kullanma, yemek pişirmenin yasak olduğu belirtiliyor. 'Denize mayo harici kıyafetlerle (iç çamaşırı gibi) girmek yasaktır' maddesinin de yer aldığı talimat, 'Plajda gece konaklamak yasaktır. Halkın kullanımının yoğun olduğu kesimlerde evcil hayvanların denize sokulması yasaktır. Çöpler, plaj yerine çöp bidonlarına atılmalıdır. 'Güvenliğiniz için tüm plaj 24 saat güvenlik kamerasıyla izlenmektedir' gibi maddeler yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1771 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.