1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Antalya'da yatlar denize inmeye hazırlanıyor
Antalya'da yatlar denize inmeye hazırlanıyor

Antalya'da yatlar denize inmeye hazırlanıyor

Antalya'nın Demre İlçesi'nde kış dönemi yatlarını karaya çeken esnaf, yeni sezon hazırlıklarına başladı. Bakım ve onarımı yapılan yatların Nisan ayından itibaren denize indirilmesi planlanıyor.

A+A-

Demre'de Çayağzı Limanı ve Sufat Sahili'nde kış döneminde karaya çekilen irili ufaklı 100'ün üzerindeki yat, yeni turizm sezonu öncesi bakım onarıma alındı. Havaların ısınmasıyla bölge şantiye alanına dönerken, yat sahipleri ve ustalar yenileme çalışmaları yapıyor. Eski boyaları kazınan ve çürüyen bölümleri yenilenen yatların tahtaları arasına kalafat yapılıyor. Günübirlik tura çıkan yatlar gelin gibi süslenip, yenileniyor. Bakımı bitirilen yatların Nisan ayından itibaren Akdeniz'in mavi sularıyla buluşturulması planlanıyor.

Karadeniz'den yat tamiri için çalışmaya gelen usta Mehmet Koç, "Kalafatlama, tahtaların arasını pamukla kapatmaktır. Böylece, yatın su alması önlenir" dedi.

Yat kaptanı ve usta Ali Şekerci de "Bu sezon itibariyle teknelerimizin bakımlarına başladık. Genel bakımlarını yapıyoruz. Vernik ve diğer bakımlarını yapıp, Mayıs ayına kadar denize indirip, Kekova turlarına başlayacağız" diye konuştu.

be4d4df34f4d8f0f5d9aa3e9c9833f0f.jpg

e213210b7206d6500ecaf1083fda146e.jpg

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1539 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.