1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Antalya’ya yeni kruvaziyer limanı inşa ediliyor
Antalya’ya yeni kruvaziyer limanı inşa ediliyor

Antalya’ya yeni kruvaziyer limanı inşa ediliyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'ya yapılması planlanan Cruise Limanı'nı ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğünün çalışmalara başladığını söyledi.

A+A-

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Antalya'ya prestij kazandıracak projelere ağırlık verdiklerini, Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi ve Cruise Limanı'nın bunlardan olduğunu söyledi. 

Cruise Limanı ile ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğünün çalışmalara başladığını anlatan Türel, "Sadece Cruise Limanı değil, o kapsamda Acısu ve Kopak çaylarını içine alan nehir marinaları, hemen Fener Mahallesi açıklarında denizin içinde bir yat limanı yapılması hususunu bakanlığımızla mutabakata bağladık” dedi. Cruise limanının yerinin Lara Birlik tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne devrolunan alanda olacağını belirten Başkan Türel, şunları söyledi:

“Biz aslında arıtmanın tarafında düşünüyorduk. Ancak dalga boyu ve derinlikleri Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmada cruise limanı için o bölgede yeterli gözükmedi. Daha Karpuz Kaldıran’a doğru, Sera Otel’in biraz ilerisinde olması gibi bir ihtiyaç çıkardı. Liman muhtemelen orada planlanacak. Böylelikle bunları sağladığımızda Antalya’nın havaalanından raylı sistemle merkezine ulaşılabilen, cruise limanıyla günübirlik istediği gibi gelebildiği, arkasından Konyaaltı sahilinde en güzel şekilde bir yaşam merkezi haline bu alanın dönüştürüldüğü, Boğaçayı projesiyle de Antalya’ya 40 kilometrelik yeni bir sahil eklediğimiz bir süreçte Antalya’yı fevkalade farklı bir noktaya taşıyabileceğimizi söyleyebiliriz.”

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 5320 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.