1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arkas, Mini-Chip Projesi'ne destek verdi
Arkas, Mini-Chip Projesi'ne destek verdi

Arkas, Mini-Chip Projesi'ne destek verdi

Clean Cargo Working Group (CCWG) üyesi olan tek Türk armatörlük şirketi Arkas Line, Arkas Deniz Ticaret Filosu, PROMATECH Denizcilik Teknolojileri ve Londra’daki Brunel Üniversitesi ile birlikte başlatılan “Mini- Chip” projesine destek veriyor.

A+A-

Clean Cargo Working Group (CCWG) üyesi olan tek Türk armatörlük şirketi Arkas Line, Arkas Deniz Ticaret Filosu, Türkiye’de Denizcilik teknolojileri konusunda 2010 yılından beri ArGe faaliyetlerini sürdüren PROMATECH Denizcilik Teknolojileri ve Londra’daki Brunel Üniversitesi ile birlikte başlatılan “Mini- Chip” projesine destek veriyor. Avrupa Birliği 7. Çerçeve Kapsamında desteklenen proje dört yılda tamamlanacak.

Denizcilik sektöründe emisyon oranlarını düzenlemeyi hedefleyen CCWG’de dünya konteyner taşımacılığı piyasasının yüzde 80’ini temsil eden üye armatörler arasında Türkiye’den bir tek Arkas Line bulunuyor. CCWG üyeliği kapsamında çevresel performanslarını sağlıklı şekilde takip etmeye başlayan Arkas Line, yeni projelere de destek veriyor. Arkas Deniz Ticaret Filosu, PROMATECH Denizcilik Teknolojileri ve Brunel Üniversitesi tarafından çalışmaları Eylül 2013 tarihinde başlatılan Mini-Chip (MINImising Carbon footprint of maritime shiping) isimli proje gemilerdeki yakıt tüketiminden tasarruf ederek karbon salınımını azaltmayı amaçlıyor. Projenin araştırma geliştirme sureci Brunel Üniversitesi, araştırmaların yazılım haline dönüştürülmesi ise, PROMATECH Denizcilik Teknolojileri firması tarafından yürütülüyor. Arkas Line’ın işlettiği gemilerin araştırma sahası ve veri sağlayıcısı görevi üstleneceği proje 2017 yılında tamamlanacak.

Denizcilik sektöründe bugüne kadar karbon ayak izi konusunda kesin servis hedefleri ve maliyet hedefleriyle ölçümlenen bir araştırma yapılmamış olduğu biliniyor. Mini-Chip projesi servis kalitesi ve maliyetleri optimize ederek denizcilik sektöründe karbon ayak izi ölçümlemesi yapılabilmesi için matematiksel formüller geliştirerek sektördeki bu boşluğu kapatmaya da olanak sağlayacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1600 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.