1. HABERLER

  2. GEMİ & YAT İNŞA

  3. ASELSAN-HAVELSAN, Sedef Tersanesi arasında 127,3 milyon avroluk sözleşme imzaladı
ASELSAN-HAVELSAN, Sedef Tersanesi arasında 127,3 milyon avroluk sözleşme imzaladı

ASELSAN-HAVELSAN, Sedef Tersanesi arasında 127,3 milyon avroluk sözleşme imzaladı

ASELSAN - HAVELSAN iş ortaklığı ile Sedef Tersanesi arasında, Havuzlu Çıkarma Gemisi’nde (LPD) bulunacak savaş-elektronik sistemleri konusunda bir sözleşme imzalandı.

A+A-

Anlaşmaya Sedef Tersanesi adına Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Kalkavan ve Savunma Sanayi Projeleri Direktörü Osman N. Yurtsever, ASELSAN adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Üçüncü ve Genel Müdür Faik Eken, HAVELSAN adına Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Öztekin ile Genel Müdür ve CEO Sadık Yamaç imza attı.

 

Sedef Tersanesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için bir adet havuzlu çıkarma gemisi inşa edecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, LPD projesiyle, Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de asgari bir tabur büyüklüğündeki bir kuvveti ana üs desteği gerekmeksizin, kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal ettirebilecek bir gemiye sahip olacak.

ASELSAN - HAVELSAN iş ortaklığı ile Sedef Tersanesi arasında, LPD gemisinde bulunacak savaş-elektronik sistemlerinin sağlanması ve entegrasyonu konusunda imzalanan sözleşmede, ASELSAN'ın iş payı 127 milyon 252 bin Euro, HAVELSAN’ın iş payı 87 milyon Euro olarak gerçekleşti.

 

Projede ASELSAN tarafından Havuzlu Çıkarma Gemisi, Mekanize Çıkarma Araçları, Araç / Personel Çıkarma Araçları üzerinde yer alacak muhabere ve uydu sistemleri, IFF sistemi, 12.7 mm STAMP ile 25 mm STOP Silah Sistemleri, Akustik ve Sonar Sistemleri, Radar Sistemleri, Elektronik Harp Sistemleri, Kızılötesi Arama ve Takip Sistemi, Lazer İkaz Sistemi, Elektro-Optik Dayrektör ve Seyir Sistemleri için tasarım, geliştirme, üretim, tedarik, platforma entegrasyon, test-tecrübe ve entegre lojistik destek faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Projede HAVELSAN, Havuzlu Çıkarma Gemisi’nin, ana görev fonksiyonları ile çok tehditli ortamda savaşma yeteneğini sağlayan Ağ Destekli Savaş Yönetim Sistemi (ADVENT), Gemi Veri Dağıtım Sistemi, CCTV sistemi, Mesaj İşletim Sistemi, Link-11/16/22 taktik veri link sistemleri ve gemi üzerinde konuşlanabilecek olan milli Amfibi Görev Kuvveti Harekat Merkezi ile Çıkarma Kuvveti Harekat Merkezine ait Komuta Kontrol ve Bilgi Sistemleri’nin (KKBS) tasarım, geliştirme, üretim / tedarik, test-tecrübe ve entegre lojistik faaliyetlerini sağlayacak.

zq.jpg

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1677 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.