1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Asyaport'a dünyanın en büyük vinçleri getirildi
Asyaport'a dünyanın en büyük vinçleri getirildi

Asyaport'a dünyanın en büyük vinçleri getirildi

Hindistan'dan, Tekirdağ'da yapımı devam eden Asyaport Limanı'na, dünyadaki en büyük kapasiteli vinçlerden getirildi.

A+A-

Asyaport Limanı İşletme Müdürü Kadir Uzun, yaptığı açıklamada, yılda 2,5 milyon konteyner hareketinin yaşanacağı işletmeye iki dev vincin getirildiğini söyledi.

Asyaport'un açılışla ilgili en önemli taşlarından biri büyük STS denilen sahil gemi vinçlerinin ikisine kavuştuklarını belirten Uzun "Limanda toplam 11 vinç olması planlanıyor. Hindistan'dan getirilen vinçler dünyada üretilen en büyük kapasiteli vinçlerden. Bunları indirmek bizim için çok önemli. İnşallah diğer ekipmanlarımızı ve inşaatta kalan son süreçlerimizi de tamamlayıp limanımızı mayıs ortasında açmayı planlıyoruz. Hepimiz için hayırlı olmasını, hepimiz için güzel olmasını iyi olmasını diliyoruz."

"Vinçler, aynı anda iki konteyneri gemiye yükleyebilecek"

Uzun, vinçlerin aynı anda iki konteyneri gemiden alıp yükleyebileceğini söyledi.

Vinçlerin 65 ton kapasiteli, otomasyonlu ve çok gelişmiş vinçler olduğunu belirten Uzun, şunları anlattı:

"Vinçlerin uzunlukları 65 metre. Cihazları tam havaya diktiğimiz zaman 122 metre yükseklikte olacak. İki ayak aralığı ise 30 metre. Vinçlerde elektrik kullanacağız. Üzerinde bir takım elektrik motorları olan vinçte, elektrikle enerji verilen motorlarla yük kaldırma ve hareket etme imkanısağlanıyor. İnşaat devam ediyor. Önümüzdeki hafta terminal traktörlerimiz geliyor. Sulu doğalgaz istasyonu kuruyoruz. Terminal traktörlerini besleyeceğimiz, aydınlatma direklerinin tamamını diktik ve led olarak tüm aydınlatmaları tamamladık."

Mayıs ayında açılması planlanan Asyaport Limanı, dünya denizlerinde mevcut ve gelecek 10 yılda inşa edilebilecek en büyük konteyner gemilerinin bile yanaşabileceği kapasiteye sahip, Avrupa'nın en büyük 10, dünyanın ise en büyük 60 limanı arasında yer alacak.

asyaport.jpg

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1499 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.