1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Av yasağı balık fiyatlarını etkiledi
Av yasağı balık fiyatlarını etkiledi

Av yasağı balık fiyatlarını etkiledi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüm denizlerde; 15 Nisan tarihi itibariyle trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı başlayacağını açıkladı.

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tüm denizlerde; 15 Nisan tarihi itibariyle trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı başlayacağını açıkladı. Bu tarihten itibaren, isteyen balıkçılar karasuların bitişiğindeki uluslararası sularda ve su ürünleri avcılık tebliği ile getirilen düzenlemelere uyulması şartıyla uzatma ağlarıyla su ürünleri avcılığı yapabilecek.

Trol ve gırgır ile balık avcığının beş aylık yasak dönemine girmesi nedeniyle tezgahlarda balık azalınca fiyatlar da fırladı. Balıkçılara göre, önümüzdeki haftalar da fiyat artışı sürecek. Foça balık halinde Balık fiyatları yüzde 50 ile 75 arasında artış gösterdi.

SS Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ceyhan Çetin 15 Nisan - 15 Eylül tarihlerin arasında uygulanacak olan balık avı yasağını değerlendirdi. Av yasakları başlaması ile balık fiyatlarının artacağını anlatan Çetin, örnek olarak kışın 5 TL olan sardalyanın 7,5 TL, 5 TL olan Hamsinin 10 TL olduğunu fiyatların daha da artacağını vurguladı.

Çetin, "Balık fiyatlarının yüzde yüz artacak her yıl balık üretimi azalıyor. Denetimler daha sıkı yapılmalı. Komşu ülkeler av yasağında olmadıkları için bizim sularımıza kadar girip yumurtlama yapan bizim karasularındaki balıkları da tutuyorlar sıkı denetim yapılması şart. Balık fiyatlarının arttığı şu günlerde kültür balıklarının fiyatları sabit kalıyor. Foça'da 12 ay taze balık yeme olanağı var" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1127 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.