1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Av yasağı başladı
Av yasağı başladı

Av yasağı başladı

Sazan, sudak ve tatlı su levreği gibi balıkların, 15 Mart-30 Nisan tarihlerinde avlanmasının yasak olduğu açıklandı.

A+A-

Başta sazan olmak üzere sudak ve tatlı su levreği gibi  balıkların, 15 Mart-30 Nisan tarihlerinde avlanmasının yasak olduğunu bildirildi. 

Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği  (KAMADER) Başkanı Engin Uztürk yaptığı açıklamada, amatör balıkçıların av  yasağının başlangıç ve bitiş tarihlerine, adet ve boy limitlerine uymalarını  beklediklerini söyledi. 

Av yasağının Marmara bölgesi, Batı Karadeniz, Ege, Akdeniz ve İç  Anadolu Bölgelerinin bazı illerinde bugün itibarı ile başladığını hatırlatan  Uztürk, baraj, gölet ve akarsularda sazan, yayın, tatlı su kefali (tatlısu kefali  avı sadece akarsularda serbest), kadife ve şiraz gibi balık türlerinin  avlanılmasıyla ilgili yasağın 16 Haziran tarihine kadar süreceğini belirtti. 

Uztürk ayrıca, Sudak ve tatlısu levreği gibi balıkların Türkiye  genelinde 15 Mart ile 30 Nisan tarihleri arasında avlanılması yasak balıklar  arasında bulunduğunu, yasak dönemi 1 Mart itibariyle sona eren doğal alabalığın  avının serbest olduğunu anımsatarak, denizlerde amatör balıkçılara zaman yasağı  ve gün içinde av saati sınırlaması olmadığı için adet ve boy limitlerine uymak  şartı ile avlanılabileceğini ifade etti. 

Av yasağına uymayanlara ağır para cezaları uygulanacak 

Engin Uztürk açıklamasında, 3/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri  Avcılığını Düzenleyen Tebliğ Hükümlerine göre, söz konusu balık türlerinin av  yasağının başlama tarihlerinin balıkların üreme dönemlerini etkileyen iklim  şartlarına göre belirlendiğine işaret ederek, "Avlanma yasağı Akdeniz ve Egenin  bazı illerinde 1 Mart-1 Haziran, nispeten daha soğuk olan Doğu Karadeniz, İç  Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin çoğu illerinde 1 Nisan -  1 Temmuz olarak belirlenmiştir" ifadelerine yer verdi. 

Yasaklara uymayanlar hakkında ağır idari para cezaları verileceğini  vurgulayan Uztürk, şunları kaydetti: 

"Dernek olarak başta üyelerimiz olmak üzere ulaşabildiğimiz tüm amatör  balıkçılara yönelik, balık türlerinin korunması, yaşatılması ve bilinçli avcılık  için bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Av yasağıyla ilgili tüm kamu  kurum ve kuruluşlarıyla koordine içindeyiz. Yasaklara uyulması konusunun sıkı  takipçisi olacağız. Amatör balıkçıların av yasağının başlangıç ve bitiş  tarihlerine, adet ve boy limitlerine uymalarını, uymayanları ise uyarmalarını  bekliyoruz. Temiz çevre, sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir avcılık dileğiyle,  'herkese rast gelsin' diyorum." 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1596 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.