1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Av yasağı yetmez, bilinçlendirme şart
Av yasağı yetmez, bilinçlendirme şart

Av yasağı yetmez, bilinçlendirme şart

Balıkçılık firmaları av yasağının yanı sıra balıkçıların eğitilmesinden yana.Türkiye ve dünyaya su ürünleri sunan köklü isimlerden olan Kocaman Balıkçılık, 15 Nisan'da başlayan av yasağının ardından bir açıklama yaptı.

A+A-

Türkiye'nin sularındaki doğal kaynakların sadece av yasağı ile korunamayacağını söyleyen Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman'a göre, su ürünleri fakülteleri işbirliği ile balıkçılar "kural dışı avcılığın etkileri konusunda" eğitilmeli. Eylül'e kadar sürecek olan av yasağı süresince sağlıkla balık tüketmek için ise buzhane balığı yerine dondurulmuş paketlenmiş markalı ürünleri tercih etmek gerekiyor.

Su ürünleri alanında Türkiye'nin lider markası Kocaman Balıkçılık, 15 Nisan - 1 Eylül 2015 arasında sürecek olan av yasağı ve markalı marine edilmiş veya dondurularak paketlenmiş balık tüketimine önemine dikkat çekiyor. Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, sürdürülebilir avcılığın temin edilmesi ve balık popülasyonunun korunması için her yılın belirli dönemlerinde gerçekleşen av yasağı uygulaması hem ekolojik dengenin korunması hem de bu ucuz ama değerli protein kaynağından gelecek nesillerin de faydalanması için büyük önem taşıyor.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1239 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.