1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Awaza Bölgesi'nin ilk marinası açıldı
Awaza Bölgesi'nin ilk marinası açıldı

Awaza Bölgesi'nin ilk marinası açıldı

Hazar Denizi -Awaza Bölgesi'nde hizmete açılan ve bölgenin ilk marinası olan Yelken Yat Kulübü, Başbakan Erdoğan ile Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov'un toplantısına ev sahipliği yaptı.

A+A-

Polimeks İnşaat Türkmenistan'ın Awaza Bölgesi'nin ilk marinası Yelken Yat Kulübü'nü hayata geçirdi. Hazar Denizi kıyısında yaklaşık 1 kilometrelik sahilde yer alan Yelken Yat Kulübü, yaklaşık 90 milyon dolar değerindeki yatırım ile gerçekleşti.

Polimeks'in bir kişiye yaklaşık 1000 m2 alan düşen Yelken Yat Kulübü, Hazar Denizi-Awaza Bölgesi'nde hizmete girdi. Bölgenin ilk marinası olan Yelken Yat Kulübü yaklaşık 90 milyon dolar yatırım değerine sahip.

Türkmenbaşı Uluslararası Havaalanı'na 25 km mesafede bulunan, toplam 360 bin m2'lik geniş bir alan üzerinde kurulu tesiste, 200 m2'den başlayan büyüklüklerde 44 villa bulunuyor.

Ortalama olarak bir kişiye 1000 m2 alan düşen Yelken Yat Kulübü; 13 binada bulunan toplam 66 apart oda; 15 m2 açık alan, özel telefon hattı ve yangın koruma sistemleriyle konforlu bir yaşam alanı sunuyor.

Tesisin 4 bin ve 4 bin 400 m2'lik 2 adet suni göleti, çevrelerindeki yeşillendirilmiş açık alanlar ve kafeleri dinlenme ortamı oluşturuyor. Göletlerin çevresinde yürüyüş parkurları bulunurken tesis genelinde bisiklet yolları da inşa edilmiş. Tesis içinde ulaşım golf arabaları ve bisikletlerle sağlanıyor.

Tesise özel yaklaşık 1 km uzunluğundaki plajda; a la carte restoran, snack restoran ve bar bulunuyor. Plajda havlu, şemsiye, şezlong ve minder hizmeti veriliyor. Yelken ve su sporları merkezinin de bulunduğu plajda; 80, 93 ve 113 m uzunluğunda 3 iskeleden yararlanılıyor. 80 metrelik iskele yatların yanaşması, 93 metrelik iskele güneşlenme platformları ve locaları, 113 metrelik iskele motorlu su sporları için kullanılıyor.

Her yaş grubunun yararlanabileceği farklı havuzlar, tesiste büyük bir alana yayılıyor. 2.500 m2'lik açık havuz ve 100 m2'lik ısıtmalı kapalı yetişkin havuzunun yanı sıra 150 m2'lik çocuk havuzu bulunuyor.

turkmenistan_marina.jpg

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1264 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.