1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Azerbeycan ve Kırgızistan Liman Heyeti Samsun'da
Azerbeycan ve Kırgızistan Liman Heyeti Samsun'da

Azerbeycan ve Kırgızistan Liman Heyeti Samsun'da

Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi üyesi Azerbaycan-Bakü ve Kazakistan-Aktau Limanlarının yetkilileri Samsun Limanı'nda bir dizi incelemelerde bulunmak için Samsun’a geldi.

A+A-

Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi üyesi Azerbaycan-Bakü ve Kazakistan-Aktau Limanlarının yetkilileri Samsun Limanı'nda bir dizi incelemelerde bulunmak için Samsun'a geldi.

Cey Gruop'a bağlı Samsunport Limanı'nda bir dizi incelemeler ve ziyaretlerde bulunan Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi üyesi Azerbaycan-Bakü ve Kazakistan-Aktau Limanlarının yetkilileri iki gün boyunca Samsun'da bulundular.

Ziyaret hakkında heyetle birlikte açıklamalarda bulunan Cey Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı, "Türk Dili Konuşan İşbirliği Konseyi'nin sekreterliği İstanbul'dadır. Ülkeler arasındaki iş birliğini, kültürel faaliyetleri geliştirmek, limanlar arasında ki ticareti geliştirmek gibi konular var. Bunlardan bir tanesi de Samsun Limanı ile Azerbaycan-Bakü, Kazakistan-Aktau Limanları ile birlikte 3 Temmuz 2013'de kardeş liman ilişkisine yönelik anlaşması yapıldı. O günden sonra da bu iki ülkenin heyetinin Samsun ziyaretleri gerçekleştirildi. Heyetin limanımızda yapmış olduğu incelemeler sonunda Samsunport Limanı'nın alt ve üst yapısı ile bölgenin en iyi limanlarından birisi olduğu değerlendirilmesi yapılmıştır. Ben tüm katılımcılara ve misafirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 3839 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.