1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balık ağı onarım kursuna büyük ilgi
Balık ağı onarım kursuna büyük ilgi

Balık ağı onarım kursuna büyük ilgi

İzmir'de, Güzelbahçe Belediyesi'nin açtığı balık ağı onarımı kursu büyük ilgi görürken, katılanlar ayda ortalama 600 ile 900 lira arasında gelir elde ediyor, aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

A+A-

Güzelbahçe Belediyesi, balıkçıların balık ağı tamiratı yapacak personel sıkıntısı çekmesi üzerine aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyenler için "Balık Ağı Donamı" kursu açtı. Kursu veren Şafak Surkultay, hem mevcut ağları onardıklarını, hem de yeni ağ siparişleri aldıklarını belirterek, "Ağ onarımına biz merhamet diyoruz. Mevcut balık ağlarında kopmalar, yırtılmalar oluyor, bunları onarmak kolay değil. Ancak bilen balıkçılar onarıyor, ama iğneyle kuyu kazmak gibi bir şey bizim yaptığımız bu iş. Şimdilerde Güzelbahçeli balıkçıların dışında Sığacık, Foça, Çeşme gibi balıkçıların yoğun olduğu bölgelerden yeni balık ağı yapmamız yönünde siparişler alıyoruz. Yeni kursiyerler bekliyoruz" dedi.

Kursa beş aydır devam eden iki çocuk annesi Özlem Kahya, ayda 600 lira kazandığını belirtti. Bir çocuk annesi Çiğdem Tüzüner de aile bütçesine ayda 700 liralık katkıda bulunduğunu söyledi. Kamile Verim ise 900 liraya yakın aylık kazancı olduğunu ifade etti.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1705 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.