1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Balık çiftliğine halktan tepki
Balık çiftliğine halktan tepki

Balık çiftliğine halktan tepki

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Denizköy Mahallesi'nde 120 dönümlük alanda yapılmak istenilen balık çiftliğine karşı çıkan çevre sakinleri, ÇED bilgilendirme toplantısının yapılmasını engelledi.

A+A-

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Denizköy Mahallesi'nde 120 dönümlük alanda yapılmak istenilen balık çiftliğine karşı çıkan çevre sakinleri, ÇED bilgilendirme toplantısının yapılmasını engelledi.

Batı Deniz - Seramik Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited şirketi tarafından Denizköy'de yapılması planlanan, yıllık 2 bin 500 ton kapasiteli ağ kafeslerde su ürünleri yetiştirme talebi faaliyetine ilişkin ÇED sürecine halkın da katılımı ile toplantı planlandı. Dikili,Çandarlı ve Denizköyden yüzlerce kişi toplantının yapılacağı kafede heyeti bekledi. Toplantı yerine gelen heyet, kalabalık grup tarafından davul, ıslık ve alkışlarla protesto edildi. Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, heyet üyelerine Dikili'de yapılması planlanan balık çiftliğinin insanca yaşamalarına engel olacağını öne sürerek, toplantıyı yaptırmayacaklarını söyledi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcisi Devrim Kılıç da yöre halkının protestosu karşısında toplantıyı yapılamadı. Yöre halkı, toplantı tutanağını hazırlamadan ayrılmak isteyen yetkililerin önünü keserek, 'toplantının yapılamadığı' şeklinde tutanağın tutulmasını ve yetkililerin imzalamasını istediler. Kısa süren tartışmanın ardından kalabalık grup ile birlikte Dikili Mahallesi Muhtarlık binasına giden yetkililer, tutanağı yazarak imza altına aldılar.

Bu arada, tutanağın hazırlanması esnasında şirket yetkilisinin toplantının yapılmasına yönelik ısrarı üzerine kısa süreli sözlü sataşma yaşandı. Olaya müdahale eden toplantı başkanı Devrim Kılıç, toplantının yapılıp yapılmayacağı kararının yetkisinin kendisi olduğunu söyleyerek tansiyonu düşürdü. Tutanağın bir kopyasını alan Osman Özgüven, tutanağın içeriğini yöre halkı ile paylaştı. Tutanağın okunmasının ardından yöre halkı olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1185 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.