1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balık çiftliklerinde de avlanma yasağı getirilsin önerisi
Balık çiftliklerinde de avlanma yasağı getirilsin önerisi

Balık çiftliklerinde de avlanma yasağı getirilsin önerisi

Bandırma Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Gürer "Denizlerimizde 4,5 ay süren avlanma yasaklarına paralel şekilde, çupra ve levrek yetiştiren çiftliklerde de en azından 1 Eylül-1 Ocak arası yasak getirilmelidir" dedi.

A+A-

Bandırma Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Emin Gürer, denizlerde 4,5 ay süren avlanma yasaklarına paralel şekilde, çupra ve levrek yetiştiren çiftliklerde de en azından 1 Eylül -1 Ocak arası yasak getirilmesi gerektiğini söyledi.

Gürer, yaptığı açıklamada, "1/100 binlik Çevre Düzeni Planı" kapsamında bölgeye kurulacak ağır sanayi ve metal organize sanayi bölgesinin, Erdek ve Bandırma Körfezi'ne büyük zarar vereceği endişesini taşıdığını belirtti.

Bandırma ve Erdek körfezleri ile Marmara Denizi'nin, eskiye göre çok daha kötü durumda bulunduğuna dikkati çeken Gürer, bölgeye son olarak kurulan bir sanayi tesisinin, Erdek Körfezi'nde yaşayan canlı popülasyonunu olumsuz etkilediğini anlattı.

Körfezde yaşayan canlı çeşitlerinin üçte bir oranında azaldığını vurgulayan Gürer, "Çünkü bu tesis, soğutma suyunu denizden alıp, yeniden denize verdiğinden, suyun sıcaklığı 5-6 derece arttı. Bu durum da denizin eko sistemine darbe vurdu" dedi.

Bandırma Körfezi'nin de daha önceki yıllara göre çok çok kötü olduğunu savunan Gürer, şöyle devam etti:

"'Özellikle bu sene sadece bugün avladığımız balık hamsi olarak gözükmekte. Bunun yanında daha önceki yıllarda olan çinekop, istavrit, palamut bir şekilde Bandırma Körfezi'ne girmez oldu. Bu denizin kirliliğinden kaynaklanan bir hadise midir, yoksa başka nedenlerden midir onu bilmiyoruz. Bu sene denizlerimizde özellikle sadece hamsi balığı ile balıkçılarımız geçimini temin etmeye gayret ediyorlar. Önceden bir trol cenneti olan Marmara Denizi'nde, son yıllarda gerçekleşen sıkı denetimler etkili oldu ve azalma yaşandı. Balıkçılar, eski yıllara göre daha bilinçli avcılık yapıyor. Denizlerimizde 4,5 ay süren avlanma yasaklarına paralel şekilde, çupra ve levrek yetiştiren çiftliklerde de en azından 1 Eylül-1 Ocak arası yasak getirilmelidir."

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1306 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.