ÇOK OKUNANLAR
FOTO GALERİ
YORUMLANANLAR
12 Punto14 Punto16 Punto18 Punto
Balık çıkmayınca, fiyatlar arttı
05 Mart 2010 / 11:06
Günde yaklaşık bir ton balığın satıldığı Mersin Balık Pazarı'na gelen balık miktarının yüzde 50 oranında düştüğü, bunun da fiyatlarda artışa neden olduğu açıklandı.

Mersin Balıkçılar Pazarı Derneği Başkanı Faruk Bolat, yaptığı açıklamada, sezona ''bereketli'' bir yıl umuduyla başladıklarını ve ilk günlerin umdukları gibi geçtiğini söyledi.

 

Ancak, son zamanlarda gerek soğuk hava, gerekse bilinçsiz avlanma nedeniyle denizden çıkan balık miktarında düşüş yaşandığını öne süren Bolat, ''Vatandaşların balığa olan aşırı talebi esnafın yüzünü güldürüyordu. Ancak, son dönemde, günde ortalama bir ton satış yapılan balık pazarına gelen balık miktarı yarı yarıya düştü. Bu da fiyatların artmasına neden oldu'' dedi.

 

Yaklaşık 600 balıkçının bulunduğu kentte, balık sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Bolat, ''Sezon başlarken iyi bir satış grafiği yakalamıştık. Yaşanan balık sıkıntısı nedeniyle talep olmasına karşın, yeterli miktarda balık bulunmaması esnafı sıkıntıya soktu'' diye konuştu.

 

Bölgede gündeme gelen ''at ve eşek eti'' haberleri üzerine vatandaşının balık ve tavuğa yöneldiğini vurgulayan Bolat, sıkıntının aşılması için havaların düzelmesini beklediklerini kaydetti.

 

Mersin Balıkçılar Pazarı'nda, bazı balıkların önceki ve şimdiki kilogram fiyatları ise şöyle:

 

Eski                 Yeni

 

Sardalya :         1,5 TL             2,5 TL

 

Gümüş :           5 TL                8 TL

 

Çupra :            8 TL                10 TL

 

Levrek :           8 TL                12 TL

 

Barbunya :       8 TL                12-25 TL

 

İstavrit :            1,5 TL             3 TL

 

Mercan :          3 TL                5-12 TL

 

Lagos :             30 TL              45 TL

 

Karakulak :      15 TL             20 TL

 

Hamsi :            2,5 TL             5 TL

 

AA

Haberi Paylaş : GoogleGoogle, YahooYahoo, FacebookFacebook, DiggDigg, Del.icio.usDel.icio.us, RedditReddit
Balıkçılık Kategorisindeki Diğer Haberler
VİDEO GALERİ
YAZARLAR
ANKET
200 yıllık tarihi gemi inşa ve bakım havuzlarının bulunduğu Haliç Tersanesi'nin, Osmanlı Denizcilik Tarihi'ni bütün yönleriyle yansıtan bir "Denizcilik Müzesi"'ne dönüştürülmesi gerektiği fikrine katılıyor musunuz?
E-BÜLTEN