1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Balık Gölü'nde buzlar erimeye başladı
Balık Gölü'nde buzlar erimeye başladı

Balık Gölü'nde buzlar erimeye başladı

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesindeki Türkiye'nin en yüksek rakımlı Gölü olan Balık Gölü'nde sezona hazırlık için çalışmaları başlatıldı

A+A-

Balık Gölü'nün üzerindeki buzlar erimeye başlayınca balıkçılar yaklaşık 5 Ay süren kış mevsimi boyunca Kar altında kalan teknelerini bakıma aldı.

Kaya balığı, alabalık, sazan ve aynalı sazan gibi balık türlerinin bulunduğu gölde balık avı yapan vatandaşlar, bir araya gelerek kendi güçleriyle karaya çektikleri teknelerde bakım çalışmalarını yapıyor.

Balıkçılardan Ercan Birlik, buz kütlesi tam olarak eriyene kadar teknelerin kıyıda kalacağını ifade ederek, av sezonunun da henüz başlamadığını anımsattı.

Tekneleri karaya çıkarıp bakımlarını yaptıklarını söyleyen Birlik, "Bu bakım, boyama, varsa deliklerin kapatılması, pervanelerin ve küreklerin yenilenmesi gibi işlemler içeriyor. Yörede teknesi bulunan herkes bu zamanlardateknelerinin bakımını yapıp, gölün üstünü kaplayan buzların tamamen erimesini bekleyecek. Buzlar eridikten sonra tekneler Göle indirilip kıyılara bağlanacak. Balıkların üreme dönemi bittiğinde av sezonu açılacak. O zaman tüm balıkçılar ağlarını alıp gölden ekmeklerini çıkaracaklar" dedi. 

Bu haber toplam 2456 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.