1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. "Balık talanı engellensin"
"Balık talanı engellensin"

"Balık talanı engellensin"

Kalkan, lüfer ve dil balığı yumurtalarının bulunduğu alanda yasağa aykırı avlanan tekneleri görüntüleyen Adalılar, kıyıya yakın ağ atan balıkçıları,2 bin imzayla yetkili makamlara şikayet etti.

A+A-

Marmara Denizi’nde balıkların yumurtlama alanlarının başında gelen Prens Adaları’nın çevresinde gırgır ve trol tekneleriyle yapılan yasadışı avcılığın önüne geçmek için bir kampanya başlatıldı. Adalarda yaşayan vatandaşların gözleri önünde her gün yapılan yasadışı avcılığın pek çok balık türünün sonunu getirdiği belirtilirken, balıkçıların yakalandıklarında “Yasal alandaydım rüzgâr buraya sürükledi” diyerek kurtuldukları vurgulandı.

Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Büyükada açıklarında yumurtlayan balıkların, yasak olmasına rağmen büyük teknelerle avlanması vatandaşları harekete geçirdi. Adalar Kent Konseyi, Marmara Denizi’nde artık çok az görülen dil, pisi, kalkan, palamut ve lüfer gibi balıkların 5 adanın çevresinde çoğaldığını ama gırgır ve trol teknelerinin aşırı avcılığıyla tehdit altında olduğunu belirtti.

Ada sakinleri yaklaşık 2 bin imza toplayarak; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Adalar Belediyesi’ne başvurdu.
24 metre ihlali yapıyorlar.

Adalar Kent Konseyi, okyanusta avlanabilecek kadar büyük teknelerin bakanlığın haritasında yasaklanmış olmasına rağmen bölgeye geldiğini belirtti. 24 metreden az derinlikte avlanmanın yasak olduğunu ama gırgır teknelerinin kıyının hemen yakınına geldiğini görüntüleyen Adalılar, yumurtlama yataklarının nasıl tahrip edildiğini belgeledi. Adalılar, kıyıya yakın yerde yakalanan balıkçıların “Açıktaydım rüzgâr sürükledi” diyerek kurtulduğunu da iddia ederek, denetimlerin yeterli yapılmadığını söyledi.

 

 

 

 

 

Gökhan Karakaş/Milliyet

Bu haber toplam 1324 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.