1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkçı istavritten umduğunu bulamadı
Balıkçı istavritten umduğunu bulamadı

Balıkçı istavritten umduğunu bulamadı

Eylülde "vira Bismillah" diyerek sezonu açan ve Tekirdağ limanlarında gırgır tekneleriyle istavrit avına çıkan balıkçılar, umduğunu bulamadı.

A+A-

Tekirdağ Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdal Coşkunçay, yaptığı açıklamada, Marmara Denizi'nde avlanan balıkçıların sezonun ilk günlerine bereketle başladıklarını ancak sonraki aylarda balık tutmakta zorlandıklarını söyledi.

Marmara Denizi'nde gırgır tekneleriyle ava çıkan balıkçıların, sezona ümitli başladıklarını ancak avlanan balık miktarının beklentiyi karşılamadığını belirten Coşkunçay, "Sezona çok ümitli başladık ve sezonun ilk zamanlarında güzel ve bereketli avlarımız oldu ancak sonraki aylarda avladığımız balık miktarı azalmaya başladı" dedi.

Coşkunçay, istavritin beklentiyi karşılamadığını vurguladı. İstavrit azlığının kendilerini üzdüğünü aktaran Coşkunçay, şöyle konuştu:

"(Denizin kuru fasulyesi) dediğimiz ve vatandaşlar tarafından en çok talep edilen istavrit, bu sene yüzümüzü güldürmedi. Bu yıl avlanan istavrit miktarı, geçen yıla göre yüzde 70-75 daha az. Normalde kilogramı 9 - 10 lira olan istavrit tezgahlarda 15 liraya satılıyor."

Tekirdağ'da balıkçılık yapan İdris Şeremet de olumsuz hava şartları nedeniyle palamutun Karadeniz'den Marmara'ya geçiş yapmadığını ve dolayısıyla zor durumda kaldıklarını belirtti.

Palamutta kaybettikleri umudu çinakop ve lüfere bağladıklarını ifade eden Şeremet, şunları kaydetti:

"Bir ara lüfer bizi umutlandırdı. Az da olsa ekmek alabildik lüferden. Sonra çinakop bekledik ve çinakop istediğimiz verimi verdi ama asıl bizi yıkan, şok eden istavrit. İstavrit yok. Az önce saydığım diğer balıkların hepsi göç balıkları. Hamsi, istavrit sabit olduğu için her gün bir şey avlayabiliyorsun. Her gün ekmek parası kazanıyorsun ama maalesef istavrit yok. Şu an istavrit balığı altın değerinde gidiyor, çinakoptan da üstün gidiyor. Hemen hemen lüfer ayarında satılıyor şu an. O yüzden biraz umutsuzuz."

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1456 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.