1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. "Balıkçıl" dünya turuna Marmaris'ten start verdi
"Balıkçıl" dünya turuna Marmaris'ten start verdi

"Balıkçıl" dünya turuna Marmaris'ten start verdi

Muğla'da yelken okulu işleten Mustafa Yurtbulmuş, "Balıkçıl" isimli teknesiyle 3 yılda tamamlamayı planladığı dünya turuna Marmaris'ten başladı.

A+A-

Marmaris'te yelken okulu sahibi Mustafa Yurtbulmuş, 13,5 metrelik "Balıkçıl" isimli teknesiyle dünya turuna çıktı.

Orhaniye Mahallesi'ndeki Martı Marina'da düzenlenen törenle yolcu edilen 47 yaşındaki Yurtbulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, asıl mesleğinin gazetecilik olduğunu ancak yerleştiği Marmaris'te denizciliği iş edinerek yelken okulunu işletmeye başladığını söyledi. 

Farklı denizler ve farklı yaşamlar keşfetme arzusuyla tura çıkma kararı aldığını belirten Yurtbulmuş, yaklaşık 3 yılda tamamlamayı planladığı tur kapsamında 35 bin deniz mili yol kat edeceğini, kendisine değişimli olarak arkadaş gruplarının eşlik edeceğini anlattı.

İlk durağının komşu ülkenin başkenti Atina olacağını ifade eden Yurtbulmuş, "Yolculuk boyunca 3 okyanusu geçecek, 30'dan fazla ülke, 38 liman ve yüzlerce adayı ziyaret edeceğim. Okyanus geçişlerinde 2 bin 700 deniz mili yol alıp 17 gün kara görmeden seyir yapacağım. Yeni yılı da Karayipler'de karşılamayı planlıyorum. Yeni yerler, yeni insanlar, yeni lezzetlerle tanışacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum" dedi. 

Sadece pastırma stokladı

Yurtbulmuş, teknesinin her türlü güvenlik, elektrik, elektronik, mekanik ve yelken donanımının dünya turuna uygun hale getirdiklerini vurguladı.  

Üç yıllık yiyecek ihtiyacının tamamını stoklamasının mümkün olmadığına işaret eden Yurtbulmuş, "Bu sebeple teknede dünyanın başka yerinde bulamayacağım ve özleyeceğimi düşündüğüm pastırma dışında hiçbir yiyeceği stoklamadım" diye konuştu. 

Gazetecilerin sorularının yanıtladıktan sonra Yurtbulmuş, arkadaşları ve yakınları tarafından Orhaniye Koyu'ndan dünya turuna uğurlandı.

Bu arada Yurtbulmuş’un seyahatini ileride kitap haline getirmek için kaleme alacağı Ankara Üniversitesinden bir ekibin de yolculuğun önemli bölümünü görüntüleyecekleri, ayrıca belgesel yapacakları öğrenildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1222 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.