1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. "Balıkçılar ilaçla avlanıyor" iddiasını yalanladı
"Balıkçılar ilaçla avlanıyor" iddiasını yalanladı

"Balıkçılar ilaçla avlanıyor" iddiasını yalanladı

İzmir Ticaret Odası Balıkçılık ve Av Malzemeleri Grubu Meslek Komitesi Meclis Üyesi ve İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Şahin Çakan, İzmir Körfezi’nde ilaçla ve kimyevi maddelerle balık tutulup satıldığı iddialarının doğru olmadığını söyledi

A+A-

Şahin, “Yasadışı ve uygun olmayan yollarla kazanç elde etmeye çalışan birkaç kendini bilmezin yaptığı bu davranışı genele mal edemezsiniz. Gırgırla, ağla balık avlayan hiçbir balıkçı bunu yapmıyor. Vatandaşlar gönül rahatlığıyla balık yiyebilir.” dedi.

Bazı gazetelerde yer alan, "Balığı zehirle avlıyorlar" şeklindeki haberlerin gerçekle uzaktan yakından alakası olmadığını söyleyen Dernek Başkanı Çakan, bu tür haberlerin hem sektöre zarar vereceğini hem de vatandaşın mevsiminde ucuz balık yemesine engel olacağı vurguları. Çakan, “Halkımıza, tüm balıkçılar yapıyormuş gibi bir imaj verilmesi son derece yanlıştır. Bu konuda, haberlerde ismi geçen İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Yapıcı ile de görüştük. O da kendisinin yanlış anlaşıldığını, bu yönde bir açıklaması olmadığını, yasal çalışan balıkçıları kastetmediğini, normal satılan balıklarda sorun olmadığını söylüyor.” dedi.

'BALIKLAR DENETLENİYOR'

İzmir Körfezi’nde şu an açık su avcılığının yasak olduğunu hatırlatan Çakan, “İzmir Körfezi’nde ilaçlarla balık tutup satmanın imkanı yok.” diye konuştu. Gırgır avcılarının, tekneyle avlananların hiçbirinin kesinlikle bu yönteme başvurmadığının altını çizen Çakan, şöyle konuştu: “Hepsi üyemiz, hepsini tanıyoruz. Hiçbiri böyle bir şey yapmaz. Zaten İzmir Balık Hali’ne gelip buradan satışa çıkarılan balıklar, Tarım İl Müdürlüğü tarafından denetleniyor. Vatandaşın yediği, satılan balıkta ilaç, kimyasal olmaz. Üstelik son derece bereketli bir yıl yaşıyoruz. Fiyatlar yarı yarıya düştü. Vatandaşımızın tam balık yiyeceği zaman. Böyle bir ortamda çıkan, doğru olmayan haberler sektöre zarar verdiği gibi vatandaşlarımızın ucuza balık yemesine de engel olabilir, vatandaşlarımızı tedirgin edebilir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla balık yiyebilirler. Hiçbir şekilde yedikleri balıkta o balıkları tutmak için kullanılmış bir kimsayal madde, bitkisel ilaç veya başka bir şey olamaz. Hepsi ağlarla tutulmuş, sağlıklı balıklar, vatandaşlarımız rahat olsun.”

Gırgırcılar Derneği Başkanı Mehmet Aksoy da hiçbir üyelerinin bu şekilde avlanamayacağını belirterek, “Hepsi açık denizde ağlarla çalışan balıkçılar. Kimyasal veya başka bir madde kullanmazlar.” dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1169 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.