1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Balıkların yardım çığlığı
Balıkların yardım çığlığı

Balıkların yardım çığlığı

Adana'da Seyhan Baraj Gölü çekilince, binlerce balık yumurtlamak için girdikleri kanalda mahsur kaldı. Balıklar, çamurlu suda hep bir anda ağızlarını açıp kapayarak çıkardıkları ses sayesinde vatandaşların dikkatini çekince kurtarıldı.

A+A-

Amatör balıkçılık yapan Tolga Özkarakoyuncu'nun bir arkadaşı Seyhan Baraj Gölü kenarına piknik yapmaya gitti. Vatandaş göl kenarında gezerken çığlığa benzer ses geldiğini fark etti. Sesin geldiği yöne doğru gittiğinde Seyhan Baraj Gölü'ne yolun altından yağmur ve kar sularının akmasını sağlayan kanalın içinde binlerce balığın hep bir anda başını dışarı çıkarıp ağızlarını açıp kapatarak ses çıkarttığını gördü. Şahıs, bunun üzerine amatör balıkçılık yapan arkadaşı Özkarakoyuncu'yu aradı. Balığa merakı olan Özkarakoyuncu hemen olay yerine gelip kanala girdiğinde binlerce balığın çamurlu su da mahsur kaldığı gördü. Kanalda su kalmadığı için oksijen alamadıklarından balıkların artık telef olma noktasına geldiğine tanık olan Özkarakoyuncu, balıkları kurtarmak için harekete geçti.

HAYATA DÖNÜŞ OPERASYONU

Tolga Özkarakoyuncu, bu manzarayı gördükten hemen sonra Adana Büyükşehir Belediyesi Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ün arayarak binlerce balığın mahsur kaldığını bildirerek kurtarılmasını istedi. Bunun üzerine olay yerine şube müdürü Mehmet Uslu, Çukurova Amatör Balıkçılar Denizcilik ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ÇUBADER) Başkanı Tuluhan Torun ile birlikte olay yerine geldi. Uslu ve torun kanalı gezip balıkları gördükten sonra kurtarma operasyonu planı yaptı. Uslu, balıkların İsrail Sazanı olduğunu, yumurtlamak için kanala girdiklerini ancak gölün ani çekilmesi sonucu geri dönemeyerek mahsur kaldığını ekibin balıkları kurtaracağını söyledi.

Uslu daha sonra hemen ekibini olay yerine çağırıp ayrıca itfaiyeye de haber verdi. Olay yerine gelen ekipler önce kanalın ağzını açıp genişleterek daha sonrada kanala 30 ton su takviyesi yaptı. Bu takviye ile binlerce balık kanaldan çıkıp göle kavuştu.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2703 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.