1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Balina avlanma kotası artırıldı
Balina avlanma kotası artırıldı

Balina avlanma kotası artırıldı

Uluslararası Balina Komisyonu, Grönland'ın yıllık balina avlama kotasını artırdı.

A+A-

Uluslararası Balina Komisyonu (IWC), Danimarka'ya bağlı özerk bir yönetim olan Grönland'ın yıllık balina avlama kotasını artırdı. Danimarka Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada IWC'nin 15 Eylül'de Slovenya'da düzenlenen toplantısında 11 hayır oyuna karşılık 46 evet oyuyla Grönland'ın balina avlama kotasının artırıldığı belirtildi. 

2015-2018 yılları arasında geçerli olacak yeni kotaya göre Grönland yönetimi, her yıl adanın batısında 164 Minke balinası, 19 Fin balinası, 10 Kambur balina ve 2 Gröndland balinası, doğusunda ise 12 Minke balinası olmak üzere toplam 207 balina avlama hakkına sahip olacak. 

Danimarka Dışişleri Bakanlığı ve ada yerel yönetimi, avlanma kotasının artırılması için uzun süredir çaba gösteriyordu. Kotanın ada sakinlerinin geçimini sağlaması için verildiği ve IWC Sağlık Komitesi'nin kotanın balinaların bölgedeki varlığını tehdit etmeyeceğini rapor ettiği belirtildi. 

Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, yerel yönetiminin istediği oranda balina avlama kotasının bilimsel tavsiyelere de uygun olarak verilmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti. 

Grönland Hükümeti Naalakkersuisut'un Başkanı Aleqa Hammond da "Bu güzel sonuç, Danimarka ve Grönland'ın birlikte gösterdiği çabaların kabulü anlamına geliyor. Balina avcılığının Grönland için ekonomik ve kültürel anlamı çok büyük ve IWC'nin de bunu anlayışla karşılaması bizim için çok önemli. Danimarka'nın desteğiyle kendi menfaatlerimizin gereğini anlatabildiğimiz için çok mutluyum" dedi. 

1946 yılında kurulan IWC, 1949 yılından itibaren düzenli yıllık toplantılar yapıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1214 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.