1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Bandırma'da av sezonu bereketli başladı
Bandırma'da av sezonu bereketli başladı

Bandırma'da av sezonu bereketli başladı

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nden av yasağının sona ermesinden sonra denize açılan 2 balıkçı teknesi, dün gece 700 kasa sardalya ile limana döndü.

A+A-

Av yasağının kalktığı gece fırtına nedeniyle avlanamayan Harun Ağaoğlu’na ait 'Ağaoğulları' adlı tekne ile Mustafa Güler’ait 'Güler Kardeşler' tekneleri, dün sabah saatlerinde Bandırma’ya 12 mil uzaklıktaki Karşıyaka Beldesi ile Fener Adası açıklarına ağ attı. 'Ağaoğulları' teknesi 400 kasa, 'Güler Kardeşler' teknesi de 300 kasa sardalye balığını Bandırma Balık Hali'ne getirdi. Meraklı kalabalığın da izlediği gecede hemen buzlandıktan sonra kamyonlara konulan sardalyeler Bursa, Eskişehir ve Ankara’ya sevk edildi. 12 -13 kilogram arasında gelen kasalardaki balıkların kasası 40 ila 50 lira arasında satıldı.

Ankara’dan Bandırma’ya balık satın almak için geldiğini söyleyen Menderes Süslü, "Şu anda gelen balıktan memnunum, balık mevsimi bu sene inşallah daha iyi gider ve bereketli olur" dedi.

Gelen balığın mevsimin ilk partisi olduğunu söyleyen Harun Ağaoğlu ise "İlk gelen parti sardalye balığı oldu ama hamsi de gelebilir. Şu anda memnunuz, inşallah arkasından palamut da gelir. Şu anda bizim teknede 400 kasa sardalye balığı geldi, ama iyi, bereket versin" diye konuştu.

balik1.jpg

balik2.jpg

balik3.jpg

balik4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

Bu haber toplam 3405 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.