1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Abidjan Limanı'nda
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Abidjan Limanı'nda

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Abidjan Limanı'nda

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Afrika'daki misyonu çerçevesinde altıncı liman ziyaretini Abidjan'a yaptı.

A+A-

Dünya denizlerinde sancak ve varlık göstermek, Türk dış politikasını desteklemek, uluslararası deniz eğitim tatbikatları yapmak gibi önemli misyonlarla Afrika kıtasının sularında Türk bayrağını dalgalandıran Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'na (TDGG) bağlı dört savaş gemisi, Fildişi Sahili Cumhuriyeti'nin Abidjan Limanı'na ulaştı.

TDGG Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, yaptığı basın açıklamasında, "Bu ziyaret vesilesiyle Fildişi Sahili Cumhuriyeti ile ikili ilişkileri güçlendirmeyi ve deniz kuvvetleri arasındaki koordineyi desteklemeyi hedefliyoruz" dedi.

"Fildişi Sahili Cumhuriyeti yetkililerinin bizi sıcak karşılamalarından dolayı heyecanlanıyoruz ve teşekkür ediyoruz" ifadesini kullanan Dede, Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki koordinasyon seviyesindeki olağanüstü ilerlemeye işaret etti.

Türkiye'nin deniz tecrübelerini sergilemek ve TDGG takımının sunacağı konseri izlemeleri için TDGG'nin kapılarını bugün Fildişili ziyaretçilere açması bekleniyor.

Abidjan Limanı'ndan yarın ayrılacak 800 kadar Türk askerinin görev yaptığı TDGG, misyonu boyunca toplam 15 bin milden fazla yol kat edip, 24 ülke, 26 liman dolaşacak ve 27 Haziran'da Türkiye'ye dönecek.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1170 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.