1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Gambiya'da
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Gambiya'da

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Gambiya'da

Barbaros Türk Deniz Görev Grubunda bulunan TCG Oruçreis ve TCG YB. Kudret Güngör gemileri, Gambiya'yı ziyaret etti.

A+A-

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nda (TDGG) bulunan TCG Oruçreis ve TCG YB. Kudret Güngör gemileri, Gambiya'yı ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, ziyaret 4-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti.

Liman ziyareti kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Banjul Büyükelçisi EnginSoner, Gambiya Savunma Bakanlığı Müsteşarı Yusupha Dibba ve Gambiya Cumhurbaşkanı Yardımcısı İsatou Njıe-Saidy makamlarında ziyaret edildi,Gambiya Genelkurmay Başkanı Korgeneral Ousman Bargie tarafından verilen resepsiyona iştirak edildi.

Ayrıca büyükelçi Soner, Gambiya Savunma Bakanlığı Müsteşarı, Gambiya Genelkurmay Başkanı, Gambiya Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Gambiya Silahlı Kuvvetler Genel Müfettişi tarafından TCG Oruçreis ziyaret edildi. TCG Oruçreis'te düzenlenen  resepsiyona, Gambiya Genelkurmay Başkanı,Gambiya Deniz Kuvvetleri Komutanı, yabancı ülkelerin diplomatik temsilcileri ve askeri ataşeleri ile Banjul'da bulunan askeri ve sivil personel iştirak etti. Gambiya Deniz Kuvvetleri personeline TCG Oruçreis'te yangın söndürme, hasar kontrol, deniz güvenliği ve gemiye çıkma eğitimleri ve brifing verildi.

Öte yandan, 350 koli gıda yardımı ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Türkiye'nin Banjul Büyükelçiliğine teslim edildi. Banjul bölgesindeki okulların öğrencileri ve Dempala Anaokulu öğrencileri tarafından TCG Oruçreis ziyaret edildi. Öğrencilere Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından tedarik edilen okul çantası verildi, dört öğrenciye gemide sağlık muayenesi yapıldı ve Gambiya Deniz Kuvvetleri personeli ile spor müsabakaları yapıldı.

Deniz Kuvvetleri bandosu, Gambiya Silahlı Kuvvetler bandosu ve Polis Kuvvetleri bandosunun katılımıyla, 05 Nisan akşamı verilen ortak bando konserine, başta Gambiya Başbakanı olmak üzere Genelkurmay Başkanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı, Savunma Bakanlığı Müsteşarı ve üst düzey bürokratlar iştirak etti. Ayrıca 06 Nisan 2014 akşamı icra edilen karma bando konserine, Gambiya Cumhurbaşkanı Yahya Jammeh ve hükümet kabinesinin tüm üyeleri ile halkın yoğun katılımı oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 4194 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.