1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Nijerya'da
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Nijerya'da

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Nijerya'da

TCG Gediz ve TCG Oruçreis fırkateynleri ile TCG Heybeliada korveti ve TCG Yüzbaşı Kudret Güngör lojistik gemisinden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu (TDGG) Nijerya'nın Lagos Limanı'na ulaştı.

A+A-

TCG Gediz  ve TCG Oruçreis  fırkateynleri ile TCG Heybeliada korveti ve TCG Yüzbaşı Kudret Güngör lojistik gemisinden oluşan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu (TDGG) Nijerya'nın Lagos Limanı'na ulaştı. 

Görev grubu ekibi, Lagos Limanı'nda Nijeryalı deniz ve sahil güvenlik personeline, korsanlıkla mücadele, güverte güvenliği ve patlayıcılar konusunda eğitim verdi. 

Nijeryalı denizciler, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Türk denizcilerin verdiği eğitimin kendileri için oldukça faydalı geçtiğini ifade etti. 

TCG Oruçreis (F-245) fırkateyni, yarın 09.00-13.00 arasında Nijerya’da bulunan Türk vatandaşlarının ziyaretine açılacak. 

Dünya denizlerinde sancak ve varlık göstererek Türk dış politikasını desteklemek, Afrika ülkeleriyle ilişkilerin geliştirilmesine ve yeni ilişkilerin tesis edilmesine katkı sağlamak maksadıyla Afrika limanlarını ziyaret etmek üzere oluşturulan edilen TDGG, 17 Mart'ta Donanma Komutanlığının Gölcük Deniz Üssü'nden Afrika'ya hareket etmişti.

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1161 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.