1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Tunus'ta
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Tunus'ta

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu Tunus'ta

Genelkurmay Başkanlığı, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun (TDGG) 21-23 Mart tarihleri arasında Tunus'a liman ziyareti icra ettiğini bildirdi.

A+A-

Genelkurmay Başkanlığı, Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun (TDGG) 21-23 Mart tarihleri arasında Tunus'a liman ziyareti icra ettiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer "Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Haberler" başlığı altındaki bilgiye göre, dünya denizlerinde sancak/varlık göstermek, Afrika ülkeleri ile ikili askeri ilişkilerin geliştirilmesine ve yeni ilişkilerin tesis edilmesine katkı sağlamak maksadıyla, Tuğamiral Ali Murat Dede komutasında; TCG GEDİZ ve TCG ORUÇREİS fırkateynleri ile TCG HEYBELİADA korveti ve TCG YB. KUDRET GÜNGÖR lojistik gemisinden teşkil edilen Barbaros Türk Deniz Görev Grubu (TDGG), 17 Mart-27 Haziran 2014 tarihleri arasında Afrika ülkelerine eğitim ve liman ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Bu çerçevede, TCG GEDİZ ve TCG ORUÇREİS fırkateynleri ile TCG HEYBELİADA korveti 21-23 Mart 2014 tarihleri arasında Tunus'a liman ziyareti icra etti.

Liman ziyareti kapsamında; Tunus askerî makamlarıyla görüşülürken, bazı ulusal basın ve Tunus'ta görev yapan yabancı/yerel basın yayın kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla TCG GEDİZ'de basın toplantısı düzenlendi, Tunus halkı ve Tunus'ta yaşayan Türk vatandaşları tarafından gemiler ziyaret edildi.

TCG GEDİZ'de 205 kişinin katılımıyla düzenlenen eşli resepsiyona, Türkiye Cumhuriyeti Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük ve büyükelçilik personeli, La Goulette Belediye Başkanı, Tunus Deniz Kuvvetleri Komutanı Yardımcısı Tuğamiral Abderrauf Ataallah, Tunus Silahlı Kuvvetler personeli, Tunus'ta görevli yabancı ülkelere mensup askeri ataşeler ve Tunus'ta yaşayan Türk vatandaşlar katıldı.

Ayrıca Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nda bulunan Sualtı Taarruz ve Amfibi Harekât Timleri tarafından Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi adına, Tunus Deniz Kuvvetleri personeline TCG ORUÇREİS'te "Limanda Deniz Güvenliği ve Boarding (Gemiye Çıkma)" eğitimi ile "Denizde Denetim Harekatı" eğitimi verildi.

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1380 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.