1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Başaran Ulusoy: İzmir kruvaziyer limanı yenilenmeli
Başaran Ulusoy: İzmir kruvaziyer limanı yenilenmeli

Başaran Ulusoy: İzmir kruvaziyer limanı yenilenmeli

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir'in turizmde moda olamadığını belirterek, kentin üzerindeki "tozu kaldırmak" istediklerini söyledi.

A+A-

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir'in turizmde moda olamadığını belirterek, kentin üzerindeki "tozu kaldırmak" istediklerini söyledi. İzmir Ticaret Odası (İZTO), TÜRSAB ve İzmir Büyükşehir Belediyesi destekleriyle düzenlenen "Tourİzmir Zirvesi" başladı.

Swissotel Kongre Merkezi'nde 3 gün sürecek zirvenin açılışında konuşan TÜRSAB Başkanı Ulusoy, İzmir'in insan sevgisinin, doğa, tarih ve kültür ile birleştiği bir şehir olduğunu ancak bu zenginliğini turizme yansıtamadığını söyledi. Bu potansiyelin kullanılması için bazı çalışmalar yapılması gerektiğini anlatan Ulusoy, "İzmir'de dev bir şehir müzesine, kruvaziyer limanının yenilenmesine, inanç ve sağlık turizminin geliştirilmesine ihtiyaç var. Antalya ve İstanbul turizmde marka oldu. İzmir hiçbir zaman moda olmadı. Biz İzmir'in üzerindeki tozu almak istiyoruz. Bunun için çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

Tüm olumsuzluklara rağmen Türk turizminin ağustos ayını yüzde 1 kayıpla geçirdiğini, bunun kriz ortamında bir başarı olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Ulusoy, İzmir'de düzenledikleri TravelTurkey Turizm Fuar ve Konferansı'nın da "mayasının tuttuğunu" söyledi. İlk yıllarında "ricayla katılımcı çağırdıkları" fuarın artık "ricayla stant yeri ayırtılan bir fuar" haline geldiğini anlatan Ulusoy, bu yıl da verimli bir fuar beklediklerini dile getirdi. Kruvaziyer turizminde de ayakbastı ücretinin kaldırılması, liman ücretlerinin sabitlenmesi, fener, römorkör ve sağlık parası gibi kesintilerin azaltılması gerektiğini ifade eden Ulusoy, "Bu kesinti ve ücretlerle birlikte geminin yanaşma bedelinde rekabet ettiğimiz ülkelerle aramızdaki fark yüzde 40'a geliyor. Bu kadar zor şartlar varken buna rağmen kruvaziyer limanı olan İzmir ve İstanbul cazibesini koruyor" dedi.

"Sırada Foça var"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yerel yönetim olarak kentte turizmin gelişmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Kocaoğlu, İzmir'in nüfusu 4 milyonu aşan kentler arasında en güvenlilerinden biri olduğuna işaret ederek, "Geçen yıl Bergama, bu yıl da Efes, UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'ne girdi, sırada Foça var. Benzer bir çalışmayı Kemeraltı, Agora ve Kadifekale için yapıyoruz" dedi.

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise İzmir'i, yılın 12 ayı turizm yapılacak bir kent yapmak istediklerine dikkati çekti. Son yıllarda turizme yapılan yatırımlarla önemli başarılar elde ettiklerini kaydeden Demirtaş, "Kruvaziyerde ve kongre turizminde önemli başarılar yaşadık. Turist sayımız 1,5 milyona ulaşıyor. Efes'i dahil edersek 4 milyon turist ağırlıyoruz" dedi. 26 ülkeden 68 sektör temsilcisinin katıldığı zirvede bugün "Dünya Turizmin ve Trendler" ile "İzmir Turizmine Dışarıdan Bakış" konularında oturumlar düzenlendi. Zirvenin 3 Ekim Cuma günü Efes Antik Kenti gezisi ile sonra ereceği bildirildi.

virahaber.com

Bu haber toplam 1270 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.