1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Başaran Ulusoy "Turizm geliri 35 milyar doların üzerinde"
Başaran Ulusoy "Turizm geliri 35 milyar doların üzerinde"

Başaran Ulusoy "Turizm geliri 35 milyar doların üzerinde"

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy "Yıl sonunda ülkemize gelen turist sayısının 42 milyona ulaşmasını umuyoruz. Turizm gelirimiz ise bu yıl 35 milyar doların üzerinde" dedi.

A+A-

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) resmi internet sitesinde bir yazı paylaşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, son dönemde Türkiye'nin yakın coğrafyasında yaşanan çatışmaları değerlendirdi. Hiçbir savaşın kazananı olmadığına vurgu yapan Ulusoy, Türkiye'nin bölgede yaşanan savaştan ekonomi ve turizm gelirleri açısından etkilenmediğini dile getirdi. Ulusoy'un yazısında şu ifadeler yer aldı:

"Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki bir yandan çok şanslı, öte yandan epey talihsiziz. Şansımız şu: Denizinden dağına, tarihinden kültürüne her yanı zenginliklerle dolu bir cennet parçasında yaşıyor ve iş yapıyoruz. Sadece turizmci olarak değil bir vatandaş olarak bu toprakların hem doğal güzellikleriyle hem de tarih ve kültürüyle gurur duyuyoruz.

"TURİST SAYISI 42 MİLYONA ULAŞACAK"

"Ancak içinde yaşadığımız bölge, yüzlerce yıldır çatışmaların yaşandığı, istikrarlı bir barışın ne yazık ki sağlanamadığı bir bölge. Bu durum dolaylı da olsa ülkemizi etkiliyor. Çünkü savaş, her nerede yaşanırsa yaşansın masumları etkiler, çünkü biliyoruz ki hiçbir savaşın kazananı olmaz. Ülkemiz bölgede yaşanan savaştan ekonomi ve turizm gelirleri açısından etkilenmiş değil. Yıl sonunda ülkemize gelen turist sayısının 42 milyona ulaşmasını umuyoruz. Turizm gelirimiz ise bu yıl 35 milyar doların üzerinde.Yani rakamlara bakarsak, Türkiye turizmi bölgede yaşanan olumsuzluklara rağmen grafiğini yükseltmeyi başarıyor. Türkiye hala, olması gerektiği gibi, güvenli bir ülke."

"Ancak bizler turizmciler olarak, insanlara dünyanın güzelliklerini göstermek için canla başla çalışan insanlar olarak, ne bölgede ne de dünyanın herhangi başka bir yerinde savaş istiyoruz. Tekrar söylüyorum, savaşın kazananı olmaz."

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1177 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.