1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Batık çevresinde av yasağı
Batık çevresinde av yasağı

Batık çevresinde av yasağı

Fethiye'de yapay resif oluşturmak ve dalış turizmini geliştirmek için batırılan 'TCSG 121' adlı Sahil Güvenlik Botu'nun bulunduğu Dalyan Deresi Mevkii'nde ticari su ürünleri avcılığı yasaklandı.

A+A-

Yapay resif projesinin olumlu sonuçlarıysa Fethiye Su Altı Derneği'nin batık içinde ve çevresinde çektiği fotoğraflarla kanıtlandı. Batığın içerisinde ve çevresinde yuvalanan canlı sayısında artış gözlenirken canlı popülasyonu ve biyolojik çeşitliliğin arttığı görüldü. Projenin başarısının devamı batık etrafındaki can ve mal güvenliğinin sağlanması için harekete geçen Fethiye Kaymakamlığı, batığın bulunduğu Dalyan Deresi dalış bölgesinde her türlü amatör ve ticari su ürünleri avlığını yasakladı.


Fethiye Kaymakamlığı tarafından ilgili kurumlara gönderilen yasak kararında, "Dalyan Deresi mevkisinde dalış sporunu canlandırmak ve daha popüler hale getirmek amacıyla batırılan TCSG - 121 batığın etrafındaki ve içerisindeki canlı popülasyonunu korumak amacıyla bu bölgede yapılacak her türlü amatör ve ticari su ürünleri avcılığı yasaklandı" denildi.
 

denizhaber.com.tr
 

Bu haber toplam 1236 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.