1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Binali Yıldırım "Kırgınlık yok"
Binali Yıldırım "Kırgınlık yok"

Binali Yıldırım "Kırgınlık yok"

UDH eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım düzenlediği basın toplantısında Davutoğlu'nun genel başkanlık görevine layık görülmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti ve "İlk tebrik edenlerden biri benim. Kırgınlık yok" dedi.

A+A-

Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, yeni Başbakan ve genel başkan adayının açıklanmasından önce basın toplantısı düzenleyeceğini açıklamasının ardından bugün saat 12.00'de beklenen toplantıyı gerçekleştirdi.

Meclis'te düzenlenen basın toplantısında konuşan Yıldırım, Davutoğlu'nun genel başkanlığa aday gösterilmesine ilişkin duyduğu memnuniyeti belirterek, "Davutoğlu ile 60 ve 61. hükümetlerde beraber çalıştık. Kendisinin bu göreve layık görülmüş olmasından dolayı duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum" dedi. 

Davutoğlu'nu ilk tebrik edenlerden birinin kendisi oldunu söyleyen Binali Yıldırım, "Kırgınlık yok. Görev beklentisi içinde olmadım. Başbakanlık da çok onurlu bir görevdir, partinin düz bir neferi olmak da onurlu bir görevdir" dedi.

" Bizde liderlik kavgası olmaz" 

Daha önce kendisininde genel başkanlığa adaylığı konusunda isminin geçtiğinin sıklıkla söylendiğini belirten Yıldırım, "Benim verdiğim cevap şuydu “Biz AK Parti grubu olarak 313 milletvekilimiz var. Bütün arkadaşlarımız genel başkan olabilecek kalitede kapasiteye sahiptir. Bizde bir liderlik kavgası olmaz. Benlik kavgası olmaz. Yapılacak istişareler, yapılacak parti içi temayüller neticesinde en uygun sonucu elde ederiz. Dün itibariyle genel başkanımız, seçilmiş cumhurbaşkanımız, başbakanımız 27 Ağustos olağanüstü kongre için genel başkanlığa aday olacak arkadaşımızı resmen açıkladı. Bu isim Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu. Ahmet Davutoğlu Bey ile beraber biz beraber çalıştık. Kendisi birikimli, akademik kariyeri geniş ve çalışkan, gayretli bir arkadaşımızdır. Kendisinin bu göreve layık görülmesinden dolayı duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada AK Parti istikrar ve güvenin devamı için çalışmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"Acaba Binali Yıldırım aykırı bir çıkış mı yapacak?"

Dün basın toplantısı kararını duyurduğu andan itibaren çok çeşitli haber trafiğinin başlatıldığı söyleyen Yıldırım; "Acaba Binali Yıldırım aykırı bir çıkış mı yapacak" gibi spekülasyonları izledim. Bu basın toplantısında bazılarının ümit ettiği açıklamayı ne yazık ki yapamıyorum. Farklı amaçları olan, AK Parti'ye nifak sokmak isteyenlerin elleri yine boş kalmıştır." dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1205 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.