1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Binlerce balık kıyıya vurdu
Binlerce balık kıyıya vurdu

Binlerce balık kıyıya vurdu

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde sulama amaçlı yapılan gölette binlerce balık ölerek kıyıya vurdu.

A+A-

Kahta'ya 5 kilometre uzaklıktaki Mülk köyünün hemen yanı başında yaklaşık 40 yıl önce sulama amaçlı yapılan göletteki binlerce balık ölerek kıyıya vurdu.

Yüzüncü Yıl Göleti'ndeki balıkların ölmesinden dolayı köylülerin tedirgin olduğunu belirten Mülk Köyü Muhtarı Ahmet Oğuz, balık ölümlerinin bir an önce Sağlık Müdürlüğü tarafından detaylı bir şekilde araştırılması gerektiğini söyledi.

Muhtar Oğuz, "Bu göletin yaydığı pis kokudan dolayı köylülerimiz burada birçok hastalığa maruz kaldı. Kanser hastalığına yakalananlar bile var. Bu sorunun giderilmesi için yetkililere defalarca dilekçeler yazdık. Kahta'nın atık sularının aktığı bu göletteki binlerce balık ölerek karaya vurdu.

Yaklaşık olarak bir aydır balık ölümleri başladı. Burada tonlarca balık ölerek kıyıya vurdu. İnanın ölü balık kokusu ve zaten var olan göletin kendi pis koku nedeniyle evlerimizden çıkamıyoruz. Ben 30 yıldır bu köyde muhtarlık yapıyorum. Böyle bir şey görmedim. Suyun içindeki canlılar yavaş yavaş ölüyor. Köyde 150 hane var. Göletin içinde balık kalmadı. Canlı hayvan kalmadı. Tonlarca balık ölüp karaya çıkmış. Balıkların hepsi dayanamayıp ölmüş, insanlar nasıl dayansın. Sağlığımız tehlikede" dedi.

Oğuz, yetkililerin bu durumu görüp bir an önce harekete geçmesini istediğini belirtti.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1289 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.