1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Binlerce millik tehlikeli “okyanus yarışında” Türkler podyumda
Binlerce millik tehlikeli “okyanus yarışında” Türkler podyumda

Binlerce millik tehlikeli “okyanus yarışında” Türkler podyumda

Volvo Ocean Race’te yarışan tek Türk takımı Team Alvimedica, yarışın zorlu etaplarından biri olan Abu Dhabi – Sanya ayağını 3’ncü olarak tamamladı.

A+A-

Yarış süresince başa baş mücadele eden filonun arasında dikkatle ilerleyen Team Alvimedica, finale kadar pozisyonunu koruyarak podyumda yer alma başarısına ulaştı. Denizlerin Formula 1’i olan Volvo Ocean Race’te; 3 Ocak’ta Abu Dhabi’den yola çıkan 6 teknelik filo, büyük mücadelelere sahne olan Abu Dhabi – Sanya etabını, 27 Ocak’ta tamamlandı.

Dongfeng Racing, Abu Dhabi’deki başlangıçtan hemen sonra liderliği ele geçirerek kendi evi olan Sanya ayağının galibi olurken; Sanya’ya doğru süren zorlu savaşın son 10 gününde birbirine çok yakın bir şekilde mücadele eden ekiplerden Abu Dhabi Ocean Racing ikinciliği, Team Alvimedica ise üçüncülüğü elde etti. Ayağın en heyecanlı çekişmelerinin 20 milden daha az bir aralıkta, filonun orta bölümünde, 2.likle 5.lik arasındaki pozisyonlarda gerçekleştiği yarışta Team Alvimedica, İspanyol Mapfre’nin ataklarından kurtularak Sanya çizgisine onlardan 30 dakika önce ulaşmayı başardı.

Team Alvimedica podyumda

Sanya’da finiş çizgisine yerel saatle sabah 11.51’de, 4.670 mili; 23 gün, 17 saat, 51 dakika ve 15 saniyede tamamlayarak varan ve Volvo Ocean Race’in “En Genç Ekibi” olma özelliği taşıyan Team Alvimedica, bu başarısıyla ilk kez podyuma çıkmanın da mutlu heyecanını yaşadı

Zayıf rüzgarların estiği Bengal Körfezi’ni aştıktan sonra tehlikelerle dolu Malakka Boğazı

Volvo Ocean Race’in en zorlu bölümlerinden biri olarak nitelendirilen Abu Dhabi – Sanya arasındaki 39 bin millik yarışta,  Team Alvimedica ve diğer tekneler önce Bengal Körfezi’ndeki zayıf rüzgarlarla mücadele etti. Filo, daha sonra, 805 km uzunluğunda dar bir boğaz olan ve “korsancılık” nedeniyle denizcilikte yöresel bir tehlike oluşturan; batık gemiler nedeniyle de kaza riski taşıyan Malakka Boğazı’ndaki zorluklarla yüzleşmek zorunda kaldı.

resim2.jpg

“Başarıya giden yol kararlı olmaktan geçiyor”

Volvo Ocean Race’te yarışan tek Türk markası olan Alvimedica’nın CEO’su Dr. Cem Bozkurt, takımın Sanya’ya varışından sonra Team Alvimedica’nın lideri Charlie Enright ile görüşerek ekibi tebrik etti. Team Alvimedica’nın etabı 3’ncü olarak bitirmesini ve podyuma ilk kez çıkmasını da değerlendiren Bozkurt, “Takımımız yarışın ilk gününden itibaren tecrübe kazanarak ve ilk iki ayak boyunca bilgilerini arttırarak kayda değer bir gelişim gösterdi. Alicante’den başlayan bu zorlu yolculuk boyunca yaşanan bütün mücadelelerde ve özellikle bu ayakta, Team Alvimedica başarıya giden yolun kararlılık olduğunu kanıtladı” dedi.

“Team Alvimedica ile  yaşanacak eşsiz deneyimlerin geliri, yine kalp hastası çocuklara gidiyor”

Team Alvimedica’nın global kalp sağlığı yardım kampanyası Sanya durağında da devam ediyor. Team Alvimedica ile yaşanacak iki ayrı eşsiz deneyim için başlatılan online açık artırmadan biriken fon ise bu kez, doğuştan kalp hastası çocukların faydalanması için Çin Agape Vakfı’na verilecek.

resim5.jpgresim4.jpg

Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.