1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 'Boat Show Tekne Defilesi' bu akşam Boğazda yapılıyor
'Boat Show Tekne Defilesi' bu akşam Boğazda yapılıyor

'Boat Show Tekne Defilesi' bu akşam Boğazda yapılıyor

35. yaşını kutlayan Uluslararası İstanbul Boat Show, lansman teknelerini bu akşam Suada-Galatasaray Adası'nda düzenleyeceği 'Boat Show Tekne Defilesi' ile görücüye çıkarıyor.

A+A-

Denizde düzenlenen tek marin fuarı olma ayrıcalığına sahip Boat Show, İstanbul Boğazı'nda ilk kez  tekne defilesi düzenleyerek sektöre öncülük etmeye daha uzun yıllar devam edecek.

İstanbul Boğazı'nın büyülü atmosferi,  bu akşam Suada’da çok özel bir defileye ev sahipliği yapacak. Uluslararası Istanbul Boat Show'un lansman teknelerinin adeta deniz kızları gibi boğazın podyuma dönüşen sularında süzüleceği defileye, iş dünyası ve cemiyet hayatından seçkin ve çok özel isimler katılacak.

İstanbul Boğazı'nda yıldızların altında ilk kez düzenlenecek 'Boat Show Tekne Defilesi', uzun süre konuşulacak ve deniz tutkunlarının hafızalarında yer edinecek.

Türkiye'de deniz üzerinde düzenlenen tek marin fuarı Uluslararası Istanbul Boat Show'un 35. Yılı için bu akşam saat 20.00’de  Suada-Galatasaray Adası'nda Gala Gecesi düzenliyor. Gecede Istanbul Boat Show sırasında lansmanı gerçekleştirilecek olan 20 yeni modelin Boat Show özel davetlilerine ilk gösterimi yapılacak. Boat Show'un yeni yaşını da kutlayacağı Gala Gecesi'ne katılan konuklar, çok özel sürprizlerin yer aldığı unutulmaz bir etkinliğin tadını çıkaracak.

5 milyon euro’luk İngiliz süper yat

Fuarın en pahalı teknesi yaklaşık 3.7 milyon sterlin’e (5 milyon euro) satılacak olan Sunseeker 86 Yacht. Bir İngiliz klasiği olan süper yat 27 metre boyu ve 6.5 metre genişliğiyle dikkat çekiyor. 2 adet 1600 beygirlik Mercedes motoru olan Sunseeker 86 Yacht, dünyanın en ünlü yat fuarı olan Cannes’ten sonra ilk defa Türkiye’de görücüye çıkıyor. 

Türkiye’de ilk kez satılan Solaris 58 de yaklaşık 1 milyon euro’ya satılacak. Fuarın en pahalı yelkenlisi olan 18 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğindeki süper yatın 4 kamarası bulunuyor. 
28 metre boyu ile fuarın en uzun teknesi olan Nimir’in 6 kabinli olması, 12 kişiyi aynı anda engin maviliklere götürebileceği anlamına geliyor. 3.5 milyon dolara satılan Nimir’in ardından dikkat çeken diğer tekne 950 bin sterlin fiyatı ve 19 metre boyuyla Manhattan 55. Monte Carlo 6 ise yine Türkiye’de ilk kez tanıtılacak teknelerden biri.

Cannes Boat Show’dan sonra Türkiye’ye gelen Jeanneau 54 ise 340 bin euro, Bavaria Sport 330 Open 120 bin euro, Delphia Escape 1080 140 bin euro değerinde.

virahaber.com

Bu haber toplam 1377 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.