1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Bodrum 1 milyon rekorunu kırdı
Bodrum 1 milyon rekorunu kırdı

Bodrum 1 milyon rekorunu kırdı

Geçen sene bayram tatilinde yüzde 90’ı yerli bir milyon turist ağırlayan Türkiye’nin dünyaca ünlü turistik merkezi Bodrum kendi rekorunu kırdı. Bodrum’a bayram tatili için gelen turist sayısı 1 milyon 200 bin’e dayandı.

A+A-

140 bin 716 kişinin yaşadığı Bodrum'un Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, hurriyet.com.tr’ye, ilçedeki son durumu aktardı: “Geçen seneki rekorumuzu kırdık. Ağırladığımız turist sayısı bir milyon 200 bin’e ulaştı. Herkesi yedirdik, içirdik, eğlendirdik, dinlendirdik bugün de uğurluyoruz. Ben tüm Anadolu halkına Bodrum’u tercih ettiği için teşekkür ediyorum. “

Başkan Kocadon otel doluluk oranları başta olmak üzere, ellerindeki verilerin bu rakamı doğruladığını kaydederek, “Sahillerde, beach’lerde tek bir boş yer yok. Yazlık siteler, oteller dolu. Günlük tekne turları tam kapasite çalıştı. Ekmek tüketiminden su tüketimine her şey maksimum seviyedeydi” dedi.

Hem kara hem deniz doldu taştı

Bodrum, hem kara hem de denizde misafirlerini ağırlıyor. Bodrum’da 3 marina bir liman bulunuyor. Bu marinalar ve denizde demirleyen teknedekilerle birlikte deniz üstü konaklama 20 bin civarında.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1302 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.