1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Bodrum Cup 25 yaşında Gümüş jübilesini kutluyor
Bodrum Cup 25 yaşında Gümüş jübilesini kutluyor

Bodrum Cup 25 yaşında Gümüş jübilesini kutluyor

Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Ahşap Yarışları, 21-26 Ekim arasında 25. kez düzenlenecek. Bodrum’dan başlayıp, Yalıkavak’ta sona erecek olan 25. Bodrum Cup, “Gümüş Jübile”sinde Yunan Adaları Kos ve Leros’a da uğrayacak

A+A-

Türkiye’nin efsanevi turizm türlerinden Mavi Yolculuğa ev sahipliği eden ve “gulet” diye tanınan geleneksel tarzda üretilmiş tekneler arasında 1989’dan beri yapılan Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Ahşap Yarışları, 21-26 Ekim arasında 25. kez düzenlenecek. Bodrum’dan başlayıp, Yalıkavak’ta sona erecek olan 25. Bodrum Cup, “Gümüş Jübile”sinde Yunan Adaları Kos ve Leros’a da uğrayacak.

Akdeniz’deki en büyük deniz organizasyonu olan Bodrum Cup’ı diğer yarışlardan ayıran başlıca özelliği, mürettebat ve uzman yelkencilerin yanı sıra yolcuların da yarışa katılmaları. Tamamen gezmek amacı ile Bodrum Cup’a gelen yolcuların 25. yılda da hoş zaman geçirmeleri için hem Türkiye’de, hem Yunanistan’daki her limanda çeşitli eğlence, gösteri, konser programları sergilenecek. Bu niteliği ile de Bodrum Cup, bütün Akdeniz’in en büyük deniz şenliği ünvanını kazanmakta.

21 Ekim Cumartesi Bodrum’da “25. Yıl Kortej Yürüyüşü” ile başlıyor


Bodrum Cup’ın “Gümüş Jübile”si 21 Ekim Cumartesi günü Bodrum’da yapılacak “25. Yıl Kortej Yürüyüşü” ile başlayacak. Açılış kokteyli ve briefing’i izleyerek, akşam serbest eğlenceler düzenlenecek. Yarışın fiilen 22 Ekim sabahı Bodrum Kalesi açıklarından start alacak. Türk turizminde yatçılık sektörünün ağırlığını görüntüler ile belgelemek isteyen 25. Uluslararası Bodrum Cup Yelkenli Ahşap Yatlar Yarış Komitesi, Bodrum’daki kupaya katılmayan bütün yatları da start hattında yarışmacılara destek vermek için hazır bulunmaya davet etti.

Akdeniz’in en büyük yat şenliğine yolcular da katılabiliyor
 

Bu yıl 25. Kez yelken açacak olan Akdeniz’deki en büyük deniz organizasyonu Bodrum Cup Uluslararası Ahşap Yat Yarışına denizcilik ve yelkencilikle hiç ilgileri olmasa bile, herkes yolcu olarak katılabiliyor. Dünyada yolcuların da yer aldığı çok az sayıdaki yat yarışının en bilineni olan Bodrum Cup’a, başladığı 1989 yılından bugüne kadar 25 bin dolayında kişinin misafir ve yarışmacı olarak katıldığı bildirildi.

Bu yıl “Gümüş Jübile”si 21-26 Ekim tarihlerinde yapılacak olan Bodrum Cup Uluslararası Ahşap Yatlar Yelken Yarışı Düzenleme Komitesi Başkanı Erman Aras, bu konuda şunları söyledi: “Bodrum Cup’ta 1989’da ilk kez yelken bastığımızda amacımız hem geleneksel Mavi Yolculuk yatlarının bu işi pek alâ başarabileceklerini göstermek, hem de turizmi biraz spor ve rekabet ile renklendirmekti. Aradan çeyrek asır geçtikten sonra görmekteyiz ki her yıl 1500-2000 kişi ile Bodrum Cup’ı yürütüyoruz. Bizi siyasi ve ekonomik krizler dahi durduramıyor. Demek ki Bodrum Cup ile birçok kişiye denizi ve yelkeni sevdirdiğimiz gibi, onlara bu zevki bilfiil yaşama fırsatını da sunabiliyoruz.” Aras, 25. Bodrum Cup’a yolcu olarak katılmak isteyenlerin [email protected]; www.bodrumcup.com adresinden yarışı düzenleyen Era Bodrum Yacht Club ile temasa geçerek bilgi alabileceklerini de belirtti.

Bodrum Cup 25. Yılında Bodrum’da start aldıktan sonra Bodrum-Kos, Kos-Leros ve Leros-Yalıkavak etapları ile sürecek


Bodrum Cup organizasyon komitesi başkanı Erman Aras bu konuda şunları da sözlerine ekledi; “Bodrum Cup dünyada yolcular ile birlikte yapılan belki de üç yelken yarışından biri. Muhtemelen de en büyüğü. Bu yönüyle sadece bir regatta ve deniz şenliği olmakla kalmıyor, aynı zamanda önemli bir turizm olayına da dönüşüyor. Bu organizasyonu komşumuz Yunan adalarına taşımak, hem Bodrum Cup’a daha fazla renk ve heyecan getiriyor, hem ulusların yakınlaşmalarına katkıda bulunuyor. Ayrıca, hem komşumuzun hem de bizim de ekonomimize destek oluyor. Böylece, Bodrum Cup’ın uluslararası karakteri de sadece katılımcılar açısından değil, rotamız bakımından da büsbütün belirginleşiyor”.
 

2.20130924153705.jpg

3.20130924153717.jpg

4.20130924153727.jpg

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1294 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.