1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Bodrum Cup Yat Yarışları yarın başlıyor
Bodrum Cup Yat Yarışları yarın başlıyor

Bodrum Cup Yat Yarışları yarın başlıyor

26. kez düzenlenecek olan “Bodrum Cup” Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları 20-25 Ekim 2014 tarihleri arasında Bodrum’da başlayacak

A+A-

Bodrum Belediyesinin de destek verdiği Akdeniz’in en büyük deniz şenliği Uluslararası Bodrum Cup Yat Yarışları’na katılan tekneler 26. yılında 20-25 Ekim tarihleri arasında Bodrum ve komşu Yunan Adaları’na yelken açacak.

26. Bodrum Cup Yat yarışları, Bodrum Belediyesinin destekleriyle Palmarina Bodrum ve Çağdaş Holding sponsorluğunda yapılacak. Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından 1989 yılından bu yana düzenlenen Bodrum Cup, tüm dünyada yolcuların da yarışlarda hazır bulunduğu en büyük sportif deniz festivali olma özelliğini taşıyor.

Bu yıl 100’ün üzerinde ahşap yatın katılması beklenen Bodrum Cup’a genellikle mavi yolculuk ile ünlenen guletlerin oluşturduğu ahşap kategorisi dışında, polyester yatların çoğunlukta olduğu IRC sınıfında da geniş katılım olacağı belirtiliyor. Bu yıl ilk kez katamaranların da yarışacağı 26. Bodrum Cup’ta ahşap olmayan yatların yarışları ise BAYK (Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü) tarafından organize edilecek ve yürütülecek.

Toplam 75 deniz mili uzunluğunda beş etapta tamamlanacak yarışlarda rota ilk gün Bodrum’dan başlayıp, yine Bodrum’da sona erecek. Sırasıyla Kalimnos, Leros, ve Yalıkavak Palmarina rotalarında sürecek 26. Bodrum Cup, Yalıkavak-Bodrum etabı ile son bulacak.

Yarışmacı, konuk ve yolcularla birlikte 26. Bodrum Cup’a katılımcı sayısının da 1500’ü aşması bekleniyor. 26. yılın önemli konuklarından biri de engelli kişilerin de rahat hareket edebilecekleri şekilde tasarlanan ’Wellabled’’ adlı 'Engelsiz Deniz Aracı.' Bodrum Sağlık Vakfı ve Bodrum Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile beraber yürütülen çalışmalar sonucunda, Wellabled’ın Bodrum Cup Yelken Yarışı katılımcıları ile bir arada maviye açılmaları imkânını sağladı.

İki ülkede devam eden bir festival niteliğindeki Bodrum Cup, 26. yılına da geleneksel hale gelen kortej yürüyüşü ile girecek. Bodrum Cup klasiklerinden Kostüm Yarışması’nın yanı sıra, bu yıl “Mavi Yolculuk Mutfağı” Yemek Yarışması da programda yer alacak. İlk günkü Bodrum - Bodrum etabı boyunca teknelerde yemeklerini hazırlayan amatör veya profesyonel aşçılar, yatlarını temsilen akşam şenlikleri sırasında hünerlerini jüri üyelerine sunacaklar. Ayrıca, bu yıl sosyal medyada yaygın olarak yer alacak Bodrum Cup, katılımcılar için bir Instagram Fotoğraf Yarışması da düzenliyor. TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) ile beraber düzenlenen yarışma 3 farklı kategoride yapılacak.

Öte yandan “Bodrum Cup City”, Gümbet’te yaklaşık 150 yatın yan yana bağlanarak 2000’e yakın nüfuslu bir deniz kenti oluşturuluyor. Toplam alanı 1200 metrekareyi aşan yüzen şehirde İlhan Şeşen konser verecek. Bodrum ve yöresine özgü kıyafetler, ayakkabı ve sandaletler, süngerler, takılar, yiyecekler ve daha birçok lokal değerler sergilenecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1450 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.