1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Bodrum'un milyon dolarlık misafirleri
Bodrum'un milyon dolarlık misafirleri

Bodrum'un milyon dolarlık misafirleri

Sahipleri arasında yerli ve yabancı pek çok iş adamının da bulunduğu çok sayıda lüks yat Türkiye'nin gözde tatil merkezlerinden Bodrum'un koylarını mesken tuttu.

A+A-

Yaz aylarında sayıları yüzleri bulan yatlar milyon dolarlık yatlar Bodrum turizmine de canlılık kazandırıyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkan Yardımcısı Yılmaz "Deniz turizmi içinde en büyük paylardan biri yatçılıktır. Bu bölgenin önemli çıkış noktası olan deniz turizmini kollamamız lazım" dedi.

Türkiye'nin gözde tatil merkezlerinden Bodrum'daki koylar yaz aylarında pek çok lüks yatı ağırlıyor.

Her yıl turizm sezonunda sanat, spor, siyaset ve iş dünyasından çok sayıda kişiyi ağırlayan Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Bodrum'da birbirinden lüks yatlar da koyları mesken tutuyor.

Değeri milyon dolarları bulan lüks yatlar yatlar, Bodrum Kalesi, Kara Ada açıkları başta olmak üzere Yalıkavak, Göltürkbükü, Gündoğan ve Torba açıkları ile bölgeye yakın el değmemiş koylara demir atıyor. Sayıları yüzleri bulan yatlar Bodrum turizmine de canlılık kazandırıyor.

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, başta yurtdışından gelen lüks yatlar olmak üzere feribot, kruvaziyer, liman işletmeciliği, özel ve charter yatlar ile su altı sporlarından elde edilen gelirin Türkiye turizmine yüzde 25 katkı sağladığını söyledi.

Bodrum'un özellikle yatçılık sektöründe en fazla tercih edilen yerler arasında bulunduğuna işaret eden Yılmaz, "Bodrum bölge olarak en fazla yatları çeken bölgelerden bir tanesi. Çünkü hala el değmemiş koylarımız mevcut. Bu en büyük tercih sebebi" dedi.

İlçeye gelen tatilcilerin gezebilecekleri koylar bulabildikleri gibi yatlarını bırakacakları marinalar da olduğunu dile getiren Yılmaz, bölgede üç büyük marinanın bu konuda hizmet verdiğini kaydetti.

İlçede deniz turizminin gelişmesinin sevindirici olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Çünkü her zaman iddiamız, deniz turizminin daha fazla katma değer sağlayacağı, bölge ürünlerini daha fazla kullanacağı yolunda. Bu tarz tekneler geldikçe gerçek manada turizm yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bodrum'a yaz sezonunda dünyanın her bölgesinden gelen yat ve tekneler olduğunu belirten Yılmaz, en çok ABD ve İngiliz bayraklı teknelerin geldiğini anlattı.

Yılmaz, ilçeye önceki yıllarda gelen teknelerin genellikle Avrupa ülkelerinden ağırlıkta olduğunu ancak son yıllarda Ortadoğu'dan gelen teknelerin de arttığını ifade etti.

Yatçılık sektörünün turizm gelirleri içerisinde önemli yeri bulunduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Deniz turizmine genel olarak baktığımızda, turizm geliri içinde payımızın yüzde 25 civarında olduğunu iddia ediyoruz. Bununla ilgili net istatistikler tamamlanmış değil ancak bütün veriler bu yönde. Deniz turizmi içinde en büyük paylardan biri yatçılıktır. Bu bölgenin önemli çıkış noktası olan deniz turizmini kollamamız lazım."

"Birçok koy tahrip edildi, birçoğu da risk altında"

Yılmaz, 2005 yılında yaptıkları incelemelerde Bodrum'da bir çok koyun tahrip edildiğini, bir çoğunun da risk altında olduğunu raporladıklarını söyledi.

O yıllardan bugüne gelindiğinde risk altındaki alanların çoğunda yapılaşma tehlikesi yaşandığını bildiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Turizmin süratle gelişmesi ve bu gelişimin otelcilik yapılaşma tarzı ile ön plana çıkması hızla koyları tüketiyor. Bindiğimiz dalı kesiyoruz. Kaş, Kalkan, yukarı Muğla bölgesinde, özellikle koyların, kıyılarının zenginliğinden daha çok deniz turizmi ve butik otelcilik şeklinde yararlanılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda yetkililere doğru verileri ulaştırmaya çalışıyoruz."

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1401 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.