1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Bolu Seben Göleti su sporlarının merkezi olacak
Bolu Seben Göleti su sporlarının merkezi olacak

Bolu Seben Göleti su sporlarının merkezi olacak

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Ege, Akdeniz ve Karadeniz plajlarından getirilecek deniz kumlarıyla gölet çevresinde halk plajı oluşturmak istediklerini söyledi.

A+A-

Gazetecilerle Seben Göleti’nde sohbet eden Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Seben Göleti’nde turizmi geliştirme konusunda gerçekleştirecekleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Seben Göleti’nin Batı Karadeniz’in en büyük gölü olduğunu, 22 kilometre çevre uzunluğuna sahip bulunduğunu aktaran Özbağ, göl üzerindeki temel hedeflerinin tarım alanlarının sulanması olduğunu belirtti.

SEBEN GÖLETİ SU SPORLARININ MERKEZİ OLACAK!

Seben Göleti’ni turizme kazandırma noktasında önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek girişimleri aktaran Özbağ, “Bakanlar Kurulu önümüzdeki dönemde bu bölgeyi turizm alanı ilan edecek. Gazi Üniversitesi’yle yürüttüğümüz ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin de katkı verdiği bir projeyi önümüzdeki günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunacağız. 200’ün üzerinde gencimizi su sporlarına kazandırmak hedefiyle bir kano takımı, bir yelken takımı ve aynı zamanda bir yürüyüş takımı kurma ve bunları eğitme çalışmamız var. Bu hedefle spor takımları oluşturulabilir” ifadelerini kullandı.

“GÖLET ÇEVRESİNDE HALK PLAJLARI OLUŞTURULACAK, TEKNE TURLARI DÜZENLENECEK”

Seben Göleti çevresinde halk plajı oluşturma projelerinin de bulunduğunu belirten Özbağ, “Ege, Akdeniz ve Karadeniz plajları oluşturmak istiyoruz. Bu bölgelerden deniz kumu getirelim ve Seben Göleti çevresinde, Ege, Akdeniz ve Karadeniz plajları oluşturalım istiyoruz. Teknik anlamda bir sorun olmadığını düşünüyorum. Seben Göleti için Bolu’nun denizi diyoruz. Madem deniz diyoruz, burada çevreye zarar vermeyen bir tekne ya da vapurla, gölette gezi turları düzenlemeyi, tekne ya da vapurda restaurant hizmeti de vermeyi arzu ediyoruz. Çünkü bunların Bolu’ya değer katacağını düşünüyoruz” dedi.

“SEBEN GÖLETİ ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE STRATEJİK ÖNEME SAHİP”

Seben Göleti’nin afetlere karşı başlatılacak çalışmalarda stratejik öneme sahip olduğunu da dile getiren Özbağ, şöyle konuştu: “Biliyorsunuz, Bolu’nun yüzde 65’i ormanlarla kaplı. Bolu’nun en büyük değeri de ormanları. Allah göstermesin, ormanlarımızda bir afet yangını olduğunda düne kadar müdahale hazırlığı yapacak tek nokta Karadeniz idi. Yangın söndürücü helikopterler olası bir yangında Karadeniz’den dolum yapıp yangına müdahale gerçekleştireceklerdi. Seben Göleti oluşturulduktan sonra artık buna gerek kalmadı. Geçtiğimiz yaz mevsiminde de bunun için Seben Göleti’nde tatbikat yapıldı.”

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 5292 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.