1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bosphorus Cup 5 Haziran’da
Bosphorus Cup 5 Haziran’da

Bosphorus Cup 5 Haziran’da

İstanbullu yelkenseverlerin, heyecanla beklediği Bosphorus Cup Yelken Yarışları'nın basın toplantısı yapıldı.

A+A-

Türkiye’nin en önemli spor etkinlikleri arasında yer alan “Bosphorus Cup 2014” basın toplantısına, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor A.Ş. Müdürü İsmail Özbayraktar, Türkiye Yelken Federasyon Başkanı Serhat Belli, ORG Sports Managment kurucusu Orhan Gorbon ve etkinliğin Medya Sponsoru NTV Spor Marka İletişim Direktörü Feryal Pere katıldı.  
 
“Bopshorus Cup”ın basın toplantısında, 12 yıldır nasıl geliştiği, dünya marka olma yolundaki ilerleyişi ve düzenlenme amacı anlatıldı. Düzenlenen basın toplantısına katılan, İBB Spor A.Ş. Müdürü İsmail Özbayraktar, “Spor A.Ş. olarak, yıl içerisinde, gerek ulusal, gerekse ulusal arası birçok organizasyona imza atıyoruz. Bu güzel etkinliğine de destek olduğumuzdan dolayı, mutluluğumu ifade etmek istiyorum.” dedi.
 
Ülkemizde gerçekleşen ulusal ve uluslar arası yelken yarışlarını ve bu yıl ilk defa “Bosphorus Cup”ı destekleyen TYF Başkanı Serhat Belli; “12 yıldır düzenli bir şekilde giden Bosphours Cup etkinliğinin, bu yıl Orhan Gorbon ile 2 senelik anlaşma yaptık. Yarışlara, 2014 ve 2015 yıllarında, “Bosphorus Cup”a destek vereceğiz. “dedi. 
 
ORG Sports Managment kurucusu Orhan Gorbon ise “Bosphorus Cup“ı düzenlenme amacının, “İstanbul Boğazı’nın, tüm dünya ilgisini çekeceği bir etkinliğe çevrilmesi gerektiğine inandım. Ve ne mutlu bize ki 12 senedir, İstanbul Boğazı’nın mimari yapısında düzenlediğimiz “Bosphorus Cup” etkinliği ile dünyanın ilgisini çekmeyi başardık, mutluyuz” açıklamasını yaptı.  
 
BOSPHORUS CUP RÜZGARI 5 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR! 
Türkiye’nin en önemli spor etkinlikleri arasında yer alan “Bosphorus Cup 2014”te tekneler ve ekipleri 4 gün boyunca kıyasıya mücadele edecek. Bu yıl 13. kez düzenlenen yelken yarışlarında, İstanbul Boğazı’nın mimari yapıların eşsiz güzelliğinde ve boğaz manzarası karşısında izleyiciler ve katılımcılar görsel bir şölen yaşayacak.
 
5 Haziran Perşembe günü, saat 17.00’de antrenman yarışları ile başlayacak “Bosphorus Cup”, 6 Haziran Cuma günü Caddebostan’da start verilecek yarışlarda, yelkenciler, İstanbul Boğazı’nda yarışacak. 7 Haziran Cumartesi günü ise Dolmabahçe Sarayı’ndan, saat 13.00’da start verilecek yarışlar, Çırağan Oteli’nden muhteşem bir organizasyon ile izlenebilecek. 8 Haziran Pazar günü, kazanan açıklanırken, 10 Haziran Salı günü ise İstinye Park’ta tüm yelkenseverlerin katılabileceği bir ödül töreni gerçekleşecek. 
 
Türk yelken dünyasının en heyecanlı ve en çekişmeli yelken yarışları arasında yer alan “Bosphorus Cup”, aralarında ünlü Amerikalı yelkenci Dave Scott’unda bulunduğu, yurtdışından ve Türk yelkencilerin katılımı ile gerçekleşecek. Heyecanlı dakikaların yaşanacağı yelken yarışlarında, bu yıl 100’e yakın teknenin katılması bekleniyor.
 
PROGRAM
4 Haziran Çarşamba 19.00 - Skipper Toplantısı 
5 Haziran Perşembe 17.00 Antrenman Yarışları – Caddebostan
6 Haziran Cuma 11.00 – 17.00 – Yarışlar - Caddebostan  
7 Haziran Cumartesi 11.30 - 16.30 – VIP Yarış İzleme Etkinliği – Çırağan Oteli 
8 Haziran Pazar 18.30 Kazanan İle Basın Toplantısı / 20.00 – Party – Taksim Martı Otel  
10 Haziran Salı 20.00 – Ödül Töreni
 
YARIŞ İZLEME PARKURU
Yarış Dolmabahçe Sarayı'nın önünden kuzey yönüne doğru başlayacak. Tekneler Anadolu Hisarı önündeki Samandıra’yı dönüp, Çırağan Oteli'nin önündeki pupa şamandırasına gidecek. Buradan tekrar kuzeye yönelen tekneler bir kez daha Anadolu Hisarı önünden dönüp, yine Çırağan Sarayı önündeki finish h
attında yarışı tamamlayacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1122 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.