1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Bozcaada balıkta sıkıntı yaşıyor
Bozcaada balıkta sıkıntı yaşıyor

Bozcaada balıkta sıkıntı yaşıyor

Balığın en güzel yenildiği yer olarak bilinen Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde tutulan balık adaya yetmiyor.

A+A-

Balığın en güzel yenildiği yer olarak bilinen Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde tutulan balık adaya yetmiyor. Bozcaadalı balık satıcıları, balığı Çanakkale ya da İzmir'den getirirken, Kaymakamlık ve İlçe Tarım Müdürlüğü, balıkçıları teşvik için ücretsiz ağ yardımı yapıyor.

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde balıkçılar zor günler yaşıyor. İlçede tutulan balık sayısı, tüketilenin çok altında olunca, işletmeler çareyi Çanakkale ve İzmir'den balık getirmekte buldu. Özellikle kaçak avlanan trol tekneleri nedeniyle balıkçıların denize çıkmadığını söyleyen Bozcaada Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Rahmi Yağmur, bu nedenle Bozcaadalı balıkçıların zor günler geçirdiğini ifade etti. Yağmur, Bozcaada kıyılarında kaçak avlanan trol tekneleri olduğunu belirterek "Bunlara sürekli denetim yapılıyor. Ancak bir şekilde bundan kurtulmayı başarıyorlar. Kaçak trol çekenler nedeniyle, ada çevresinde balık kalmadı. Balıkçılarda artık denize çıkmıyor. Burada tutulan balık, talep edilenin çok altında. Bu nedenle, zaman zaman Çanakkale veya İzmir'den balık getiriyoruz' dedi.

Su Ürünleri Kooperatifinin, bu sorunları aşmak için son 1 yılda önemli çalışmalar yaptığını söyleyen Yağmur, şöyle konuştu: 'Kaymakamlığımız ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün katkılarıyla, balıkçılara hibe olarak balık ağı dağıtıyoruz. Bu sayede, balıkçılığı yeniden teşvik etmeye çalışıyoruz. Bozulan veya bakım yapılması gereken tekneler, Ayvalık'a gitmek zorunda kalıyor. Bir çekek yeri yaptırdık. Tekneleri çekmek için bir araç alındı. Artık hem Bozcaadalı balıkçılara hem de buradan geçen teknelere çekek yerimiz hizmet veriyor. Soğuk hava deposu, önemli bir eksiklikti. Onu da tamamladık. Bozcaada'da balıkçılığın gelişmesi için her türlü çalışmayı yapıyoruz.'

virahaber.com

Bu haber toplam 1282 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.