1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Bozcaada kruvaziyer turizmi ile tanışıyor
Bozcaada kruvaziyer turizmi ile tanışıyor

Bozcaada kruvaziyer turizmi ile tanışıyor

Bozcaada'ya gelecek sene mayıs ayından bu yana deneme amaçlı kruvaziyer ziyaretlerin yapılacağını bildirdi.

A+A-

Karanvan Turizm Genel Müdürü Gianluigi Baltazzi, Bozcaada Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlediği bilgilendirme toplantısında, kruvaziyer turizminin ekonomik getirilerini sayısal verileri belirterek paylaştı. Ege'yi de içine alan Akdeniz çanağının, toplam kruvaziyer turizmi pastasının yüzde 72'sini oluşturduğunu aktaran Baltazzi, önceki sene Türkiye'ye bin 700 civarında sefer düzenlendiğini ifade etti . Yunanistan ve Türkiye'yi kruvaziyer turizmi alanında karşılaştıran Baltazzi, komşu ülkenin bu sektörden ciddi gelir elde ettiğini, Türkiye'nin de sektörde gelişime açık bir ülke olduğunun altını çizdi. Bozcaada'nın Ege'deki Yunan adalarına yakınlığı ve İstanbul'a geçiş yolu üzerinde bulunması sebebiyle kruvaziyer sektörü için mühim bir noktada olduğunu açıklayan Baltazzi, adaya gelecek sene mayıs ayından bu yana deneme amaçlı ziyaretlerin yapılacağını bildirdi.

YOLCU BOTLA KARAYA ÇIKARILACAK

Yolcuların adaya nasıl çıkış yapacağı hususunda katılımcıları aydınlatan Baltazzi, şu bilgileri paylaştı:

"Gemiler adanın yaklaşık olarak 1 mil açığında demir atacaklar. Yolcuların 150 kişilik tender botlarla adaya çıkmaları sağlanacak. Bir seferde binlerce kişinin adaya çıkması söz konusu değil. Zaten bu yolcuların çoğu tur programları dahilinde Troia, Assos ve Gelibolu gibi ören yerlerini ziyaret edecek. Birkaç saatliğine de adada zaman geçirecekler. Bunun adaya ekonomik manada çok büyük katkı sağlamasını bekliyoruz."

Baltazzi, Bozcaada'ya gelecek sene mayıs ve ekim aylarında 11 sefer düzenleneceğine işaret ederek, bir gemide 400 ila bin 200 yolcunun bulunacağını açıkladı .

'NASIL YAPARIZ DİYE DÜŞÜNMEMİZ GEREKİYOR'

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da altyapı hususunda üzerilerine düşen her şeyi yapacaklarını belirtti . Katılımcıların birtakım noktalarda çekincelerini ilettiğine dikkati çeken Yılmaz, "Biz bu işe tümünün karşıyız veya bu işin tümünün yanındayız diyemeyiz. 'Bu işi nasıl yaparız?' diye düşünmemiz lazım geliyor . Kruvaziyerin adaya artılarını ve eksilerini zamanla yaşayıp göreceğiz. Sorunlarımızı karşılıklı olarak görüşüp çözmemiz, herkesin yararına olacaktır" diye açıkladı .

'KAPASİTE RAPORU ÇIKARILMALI'

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Yahya Göztepe ise adanın geleceği hususunda bir hayli kaygılı olduğunu bildirdi. Bozcaada'nın bakir bir alan olması gerekçesiyle kruvaziyer sektörünün hedef bölgesi haline geldiğine işaret eden Göztepe, "Bizim turizm anlayışımız yavaş ve sade olmalıdır. Adanın bir an önce kapasite raporunun çıkartılması lazım geliyor " diye belirtti .

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1257 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.