1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Bu caretta caretta timsah yiyor
Bu caretta caretta timsah yiyor

Bu caretta caretta timsah yiyor

Amazonların en ilginç hayvanlarından biri olan ve timsah avcısı olarak bilinen bir kaplumbağa türü dev akvaryumda sergilenmeye başladı.

A+A-

Amazonların en ilginç hayvanlarından biri olan ve timsah avcısı olarak bilinen bir kaplumbağa türü dev akvaryumda sergilenmeye başladı. "Alligator Snapping" türü kaplumbağa etrafında yiyecek olarak gördüğü her şeye saldırmasıyla tanınıyor. Doğal yaşam alanı Amazon'da olan kaplumbağanın timsahların yavrularını yediği de biliniyor. Ancak Bayrampaşa'daki Turkuazoo'ya getirilen timsah avcısı ağzına kadar yaklaştırılan sardalyayı yemedi.

Kaplumbağa hakkında bilgi veren Çağdaş Güven Işık, Turkuazoo’daki Kaplumbağa Rehabilitasyon Tanıdım Merkezi’nin merkezimizin bir parçası olduğunu söylediği kaplumbağa ile ilgili şunları söyledi: “20 yaşlarında bir erkek birey. İngiltere ’den buraya özel işlemler ve özel izinlerle geldi. Çünkü nesli tehlike altında olan bir tür. İnsanlar tarafından eti ve kabuğu için avlanmış. Görüntüsü bir dinazoru andırıyor. O yüzden de kaplumbağaların dinazoru olarak da biliniyor. Ufak bir dili var. Dilini yem olarak kullanıyor. Diline gelen canlıları ani bir hareketle yakalayarak yiyor. Avını kovalayarak yakalamaktansa ani hareketle yakalamayı tercih ediyor. Yaşam alanı Amerika. Doğal bir avcısı da yok. Uzun bir yoldan geldiği için şu anda çok hareketli değil. Vermeye çalıştığımız yiyecekleri yemiyor.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1354 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.