1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. "Bursa'da derelerde yine balık tutulacak"
"Bursa'da derelerde yine balık tutulacak"

"Bursa'da derelerde yine balık tutulacak"

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, çevreyi kirletenlere savaş açıp, dereleri 5 yıl içinde yine balık tutulacak hale getireceklerini söyledi.

A+A-

Vali Münir Karaloğlu, Çarşamba valilik binasında ilgili kurumlarla çevre konusunda toplantı yaptı. Bursa’da çevre açısından tolore edebilecek bir şey kalmadığını ve ortak çalışma alanı oluşturulması gerektiğini belirten Vali Karaloğlu, “Bursa’da çevre açısından müsamaha edebileceğimiz bir şey kalmamıştır. Bundan sonra denetleme makamında olan bizler de, sanayici de şunu iyi bilmelidir ki, sanayiye karşı olamayız. Sanayi olacak, ama mutlaka çevreye saygılı sanayi olacak. Sanayi bizim ne suyumuzu, ne havamızı, ne de toprağımızı kirletecek. Kirletenler ile biz mücadele edeceğiz. Kriterlere uygun işletmelere ise destek olacağız. Yerel politikamız bu olacak” dedi.

Bursa’nın su açısından zengin bir il olmadığının altını çizen Karaloğlu, “Bugüne kadar boyahaneler yer altı sularını kullanıyordu. Bu rezerv de azaldı. Artık Bursa’da çok fazla su kullanan sanayi istemiyoruz. Hedefimiz Nilüfer, Kocasu, Kirmastı, Karsak çaylarını temiz akıtmak. Bunu da başarmak durumundayız. Bu dereleri 5 yıl sonra balık tutacak hale getirmeliyiz. Bu imkansız değil. Bugünki teknoloji ile bunu başarmak zor değil. Bütün kurumların ortak iradesine ihtiyacımız var. Birimizin bıraktığı açığı başkalarının kullanmaması gerekir. Bütün kurumların aynı hedefe, aynı kararlılıkla ilerlemesi lazım. Çevreyi korumamız lazım. Çevreyi korumanın en güzel ve kolay yolu da kirletmemektir. Kirletilen yeri temizlemek zordur. Onun için kirletmemeyi öğreneceğiz” diye konuştu.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Avşar, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Büyükşehir Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Nalan Fidan, Buski Genel Müdürü İ. Hakkı Çetinavcı, Buski’den Talat Özen, Güngör Gülenç, Ekrem Yıldız, Cevdet Kaya, Çevre Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül, DSİ 1. Bölge Müdürü S. Tahsin Sarıoğlu, Bilim Sanayi İl Müdürü M. Latif Deniz katıldı.

Çevre konusunda müsamaha gösterilmeyeceğine vurgu yapan Vali Karaloğlu, koordinatör ekip kurarak ilgili bütün kurumlardan oluşan bir ekiple denetimlerin bir an önce başlamasını istedi. Vali Karaloğlu’nun talimatı ile kurulan çevre ekibi, Bursa’da tekstilden geri dönüşüme kadar bütün sanayi kollarını denetleyecek. Mevcut kanun ve yönetmenliklere ilaveten hazırlanacak genelge ile de daha temiz bir Bursa için çalışılacak. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1411 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.